Hogyan kell pontosan kiszamolni a menstruacios ciklust?
Figyelt kérdés
Mettöl meddig?Kerlek segitsetek.2009. ápr. 3. 17:53
1/11 anonim válasza:
A menzesz első napjától a köv. menzesz első napjáig.
2/11 anonim válasza:
A mensi első napja a ciklus első napja, a mensi második napja a ciklus második napja és így tovább. Az utolsó nap a következő vérzés előtti nap, mivel a következő vérzés első napja, már az új ciklus első napja.
3/11 anonim válasza:
tegyük fel:
január 1-én megjön a mensi ez az első nap
tart 5-7 napig
a mensi első napjától számolva 28 nap múlva jön meg ujra a vérzés (jan. 28.)
a 28 nap közepén tehát 14. nap van áltaáában a peteérés.
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor februar 13-tol marcius 17-ig az 33 nap,ejjha ezekszerint a pém még csak most lesz...Nemértem.Mikor?Segítenétek?
2009. ápr. 3. 18:13
5/11 anonim válasza:
Mindig 33 nap a ciklusod, vagy változó? A 28 naptól eltérő ciklus esetén a köv. várhatö menstruációtól kell visszaszámolni 14 napot. Kb akkor van a peteérés. Tehát 33 napos cikl. esetén a 19. nap körül.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem veletlenül 16.napot akartal írni?Mert 33-nak nem 19 a fele...
Hat hogy öszinte legyek nemtudom,mert mar egy ideje nemjegyzem,es azonívül en nekem meg valamikor anyukam maskepp magyarazta... :D.
De mar elkezdem ujra figyelni!
2009. ápr. 3. 18:47
7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon fontos lenne a valasz!
2009. ápr. 3. 19:24
8/11 anonim válasza:
Szia! Nem feltétlenül a ciklus felénél van a peteérés... ez változó lehet! Mint azt leírtad a ciklusod 33 napos. A peteérés a következő menstruáció első napjától visszafelé számolva 14. napon van! A 28 napos ciklusnál ez pont a fele, de a 33 napos ciklusnál a 19. nap!!!Ami a leírottak alapján rád jellemző! Javasolnám neked hogy figyeld minden hónapban hogy hány naposak a ciklusaid és egy idő után már tök jól ki fogod tudni számolni magadnak hogy mikor van a peteérésed!Tévhit hogy előre kell számolni! Visszafelé!!! Tehét a nemvárttól visszaszámítva 14. napon van a peteérés! De ez sem biztos hogy bejön ugyanis előfordulhat hogy a menstruációkor van a pé. Javasolnám neked a PG53-as ovulációs mikroszkópot(gyógyszertárba lehet kapni, kb 2300Ft) Nyál vagy akár hüveyváladék alapján megmutatja azt a napot amikor van a peteérésed!ez a legtutibb ha nagyon bizonytalan vagy!
9/11 A kérdező kommentje:
NAgyon köszönöm a valaszokat.Ezentul mar fogom figyelni es jegyezni.Ovu tesztet meg eddig soga nemhasznaltam,de a multheten vettem hasonlot mint te leirtad PG53,csak ennek a neve Lady Tester szinten ovulacios mikroszkop,
Ez lenne az.
Ugyhogy meg csak a héten kezdtem el figyelni.
2009. ápr. 4. 11:56
10/11 A kérdező kommentje:
Amugy en Szlovakiabol vagyok.
2009. ápr. 4. 11:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!