A petevezeték átjárhatóságit hogy csinálják?
Több módszer is van, de vénán keresztül semmit nem adnak.
Ha ultrahanggal vagy röntgennek követik a kontrasztanyagot akkor ébren vagy és a hüvelyeden, méhszájadon keresztül fecskendezik fel a folyadékot. Nem fáj, csak feszít az is csak rövid ideig.
A másik módszer a laparoszkópia, ennél elaltatnak, 2-3 darab 1 centis vágás lesz a köldöködben és az alhasadon, és azonkon át nyomják a kontrasztfolyadékot.
Akkor csak a hüvelyedbe tesznek egy csövet, azt átszuszakolják a méhszájadon, nyomnak fel kontrasztanyagot és nézik merre jár. Ha elakad akkor nyilván nem vagy átjárható, ha átmegy mindenütt akkor igen.
Mensiszerű görcsöt érezhetsz ha elakad a lötyi, de még senki nem halt bele, simán jobb mint a fogorvos.
Az utolsóval azért vitatkoznék, inkább pár fogfúrás. :-)
Nekem azt mondta a dokim előtte, hogy nem fog fájni, csak kicsit kellemetlen, de vigyek magammal görcsoldót, és ne menjek egyedül. Na innentől kezdtem parázni igazán.
Maga a HSG kb negyed óra volt nekem.
Először adnak egy érzéstelenítő injekciót a méhnyakba, na ez nem kellemes. Ezután felhelyezik a ballont, hogy ne csússzon ki. Ez feszít rendesen, én nem tudtam lesétálni a röntgenbe így, mert majdnem elájultam. Nem éreztem akkor fájdalmat, csak az ájulás határán voltam. Folyamatosan fecskendezték be a kontrasztanyagot, és közben csinálták a felvételeket. Nekem el volt záródva az egyik petevezetékem. Amikor megnyitották a kontrasztanyaggal, az rövid ideig tartó éles fájdalom volt. De a neheze utána jött, amikor kezdett múlni az érzéstelenítő hatása. Nagyon erős mensiszerű görcseim voltak még órákkal később is.
De lehet, hogy te a szerencsések közé fogsz tartozni, aki meg sem érzi majd. De azért készülj fel : görcsoldó és kísérő nem árt, ha van nálad, legfeljebb felesleges elővigyázatosságnak bizonyul. :-)
Ugye, hogy inkább ez, mint a fogorvos! :D
Örülök, hogy minden oké nálad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!