Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lehetek ha közben...

Pcsillus kérdése:

Terhes lehetek ha közben szedtem a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Ma kellene megjönnie, a melleim sem fájnak pedig előtte 1 héttel már jelentkezni szokott!Hasszurka is van és néha hányinger!De ez már lehet h csak az aggodalom miatt van!

Az számíthat ha pont p.é.-s környékén tüdőgyulladásom volt és legyengíthette a sok gyógyszer a fogi tablettát?

Légyszi segítsetek mert nagyon kétségbe vagyok esve!

2009. márc. 30. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, ha hasmenésed is volt, akkor a fogamzásgátló hatása szinte semmi. Feltétlen tesztelj, majd keresd fel a nőgyógyászodat!
2009. márc. 30. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Megeshet, szerintem tesztelj 2 nap múlva.
2009. márc. 30. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A sok gyógyszer bizony legyengítheti a tabi hatását, így, ha nem védekeztetek mellé, bizony előfordulhat terhesség. Ez persze nem tuti, a legjobb, amit most tehetsz, hogy próbálsz nem idegeskedni, mert úgy akkor is késni fog a vérzésed, ha amúgy meg akarna jönni.

(Fogamzásgátló szedése mellett - persze ha az előírások betartásával szedik- egyébként nincs peteérés! A fogamzásgátló pont a peteérést gátolja meg. Ha a felszívódásba hiba csúszik - pl. hasmenés, hányás miatt nincs ideje felszívódni, vagy olyan gyógyszert szedsz, ami hatással van rá - akkor értelemszerűen nem lesz garantált a peteérés megakadályozása. Ebből lehet a baj.

Amúgy ne ess pánikba, ha nem jön meg a várt napon, előfordulhat az is, hogy késik, hiszen átestél ebben a hónapban egy komoly betegségen, ami befolyással lehet a vérzésre is! (Amíg tabit szedtem, nekem egyszer teljesen kimaradt, mégsem voltam terhes. A köv. hónapban rendesen megjött.) Szóval elsősorban nyugi! Csinálhatsz tesztet is, azzal is okosabb leszel!

2009. márc. 30. 15:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Délután volt egy kis barnázásom és nem is fáj már a hasam!Köszönöm a válaszokat de még mindig kétségbe vagyok esve!
2009. márc. 30. 20:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintetek mikor teszteljek?
2009. márc. 30. 20:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Már most is tesztelhetsz! Szerintem ha barnázást volt, akkor valószínű, hogy hamarosan megjön! Nekem a barnázás mindig átment vérzésbe!
2009. márc. 31. 09:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Azóta sem jött meg, de ma reggel csináltam egy tesztet és negatív lett!
2009. ápr. 1. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha baba lenne, azt már mutatná a teszt! Biztos a betegség zavart be. 7 nap a szünet, még simán megjöhet. Ha úgy gondolod, hogy megnyugtatna, menj el dokihoz, ha letelt a szünet és nem jön meg. Én elmentem, amikor kimaradt, megvizsgált, nem volt baba, annyit mondott, hogy szedjem a gyógyszert és ha a következő se jön meg, menjek vissza. Mivel neked volt zavar a szedésben (más gyógyszerek) talán az lenne a legjobb, ha megnézetnéd magad, ha a 7 napos szünetben abszolút nem jön meg.
2009. ápr. 1. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!