Miért esik le a hő tüszőrepedéskor?
Én is kiváncsi voltam és sokat olvastam míg megtaláltam a választ.A tüszőrepedés elött sok progeszteron szabadul fel.Ennek van hő-csökkentő hatása,de egyben kiváltja az Lh termelődést is hirtelen.Az Lh csökkenti az ösztrogént és növeli a progeszteront.(Ez az Lh mutatható ki az ovulációs tesztekkel.)Az Lh adja meg (luteinizálja a tüszőt)az utolsó löketet a petesejt kiszabadulásához.
Remélem érthetően sikerült leírjam,de ha gondolod még kérdezz.
Első vagyok.
Tudod mit nem értek én?
Amit fentebb leírtam azt orvosi oldalakon olvastam.Tehát bizti h így van.Az a baj ,h a tüszőrepedést mégis mindenki a legutolsó alacsony hős napra teszi,holott jóval utána kell h legyen.
Mivel az ösztrogén magasabb szintje váltja ki az Lh-t az lh (1-2 napig tart)utána pedig akár 48 órába is telhet amég megreped a tüsző....Akkor már fenn van a hő amikor tüszőrepedés van!!Azért is lehet így mert ezeken az oldalakon azt írja,h már az Lh beindítja a progeszteront és az viszi fel a hőt.
Maj írj ha sikerül átgondolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!