Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az első babám születése után...

Az első babám születése után leghamarabb mikor érdemes teherbe esni a másodikkal?

Figyelt kérdés
Minél hamarabb szeretnék második, sőt harmadik babát is, de tudom, hogy kell valamennyi idő a szervezetemnek, hogy regenerálódjon. Minimun mennyit kell várni?
2008. febr. 27. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nővérem 2 gyermeke között 51 hét van, azaz kevesebb, mint 3 hónap után esett teherbe a kisebbikkel. De szerintem ennél több idő kell ahhoz, hogy a szervezet regenerálódjon.
2008. febr. 27. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem az első kisfiam 11 hónapos volt mikor terhes lettem a második fiammal.1.5 év van köztük.De én nem bántam meg,mert nagyon szépen eljátszanak együtt és nagyon szeretik egymást. :o) A kicsi meg 10 hónapos volt mikor ismét terhes lettem.

19 hetes kismama

2008. febr. 27. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden attól függ, hogy pl milyen szülésed volt. Császár után, ha jól tudom, kell 1 évet várni. Sima komplikáció mentes szülés után, azonban a tested tudja, mikor készült fel a következő babára. Pl attól is függ, hogy szoptatsz e. Nekem 19 hónap van a két fiam között. Az első 5 hónapos volt, amikor megjött. A másodikkal 10 hónappal szülés után mensiztem először. Addig (nem lehetetlen) nem valószínű, hogy teherbe esnél. De ha letelt a 6 hét, és újra van ciklusod, jöhet a baba, mert a tested már kész van rá. És persze a 6 hetes kontrollon a dokid is megmondja, rendben van e odalent minden.
2008. febr. 27. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Orvosilag a teljes regenerálódáshoz és a szervezet újratöltődéséhez 1 év kell. ajánlatos ezt kivárni, utána bármikor mehet a buli :)
2008. febr. 27. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám akkor esett teherbe, amikor én 4 hónapos voltam, összesen 13 hónap van a tesóm és köztem. Normális szülése volt velem, a tesómmal komplikációs (köldökzsinór a nyakon, doktor bácsi hasra ugrik, Petike kulcscsontöréssel születik, de nem fullad meg). Szóval ez talán túl rövid, de mint látod, elvileg lehetséges.

A fő gond az volt, hogy én nem szoptam egy cseppet sem akkortól, amióta tesóm megfogant. Előbb megéreztem, mint bárki, hogy anyukám terhes, mert megváltozott az anyatej. Elég sorvadtka is voltam, de sajna csak kicsinek, mára ennek semmi nyoma:) Szóval én tutira várnék, ha megszületne az első egy kicsivel többet...

2008. febr. 27. 19:53
 6/6 anonim ***** válasza:
A tesóm és köztem 11 hónap van... :))
2008. febr. 27. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!