Mi az első lépés és hová forduljunk először?
Próbálkozzatok még! :)
Nálunk 4 év után jött össze!
Kitartás!
Szia! Sok meddőségi centrum van, de csak 2 db ahol nem kell füzetni a vizsgálatokért csak a gyógyszerekért.
Az egyik a SOTE, a másik a BMC (János kórház). Én a SOTE-n kezdtem, most a BMC-be járok, és sokkal jobb! Neked is a BMC-t ajánlom. Nőgyógyásztól kérj beutalót.
Szia!
Ne nőgyógyászhoz menj, hanem rögtön meddőségi centrumba! Sajnos az a tapasztalatom, hogy sok nődoki nem csinálja végig a kivizsgálásokat, hanem rögtön kezelgetni kezdi a párt, és így hónapok mennek veszendőbe. :-(
És sajnos egyszerre mindig csak egy dolgot csinálnak meg, így ezzel is sok idő elmegy. Pláne, ha még találnak is vmi problémát, addig nem folytatják a vizsgálatokat, amíg az meg nem oldódik. Pedig hol van az előírva, hogy csak egy probléma lehet? De hát ez a protokoll, és ha megfeszülsz, sem térnek el tőle. :-(
Egyébként a vizsgálatok sorrendben : először andrológus a párodnak, neked hormonlabor. Ezután átjárhatósági vizsválat, erre többféle módszer van. És a nőgyógyászok tudománya itt megáll, ha nem találnak semmit, akkor úgyis továbbküldenek meddőségi központba. Ráadásul a hormonvizsgálat általában kimerül a négy alaphormonnál, pedig nagyon sokan vagyunk, akiknek ezek rendben vannak, de pl pajzsmirigyet nem néznek, holott sokunknak nem működik jól, és nem kérhetnek inzulin rezisztencia vizsgálatot. És értékelni sem tudják ezeket, mert nem az ő szakterületük. :-(
Szóval meddőségi központ szerintem mindenképpen, ahol van endokrinológus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!