Ma reggel teszteltem és pozitiv lett. Nagyon hányingerem van, fájnak a melleim és görcsölök. Tegnap volt 1 hete hogy nemjött meg. Hány hetes vagyok most?
Először is gratulálok!
Ha egy hete nem jött meg :-), akkor kb. öt hetes terhes lehetsz. Szerintem még kb. egy hetet várj, és a dokid már ultrahangon is látni fogja, és hallja majd a szívverését.
Mennyi idő alatt sikerült?
Mi fél éve próbálkozunk, de még semmi...:-(
Első baba lesz?
Mivel teszteltél?
Még egyszer gratula!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Olvasgassatok, mindkettőnknek igaza van, nem kell lekiabálni. Ha meg gyereket akar, akkor miért nincs ezzel tisztába?
A 14:18-as vagyok irok ide nektek valamit hogy tisztába legyetek hogy mi,mit jelent Peteérésnek azt az időszakot nevezzük, amikor a menses első napja után egy hormon (a peteérlelő hormon: FSH) hatására a petefészekben egy tüsző növekedni kezd, kb. 2-3 cm nagyságot ér el, és benne egy petesejt "érik meg". Amikor megérett, a tüsző egy másik hormon vérszintjének hirtelen emelkedésének (LH-csúcs) hatására megreped és kiszabadul, ezt nevezzük ovulációnak (más néven tűszőrepedés).
A kiszabadult érett petesejt kb. 24 órán át él, ezalatt termékenyíthető meg. Kiszabadulása után valamelyik petevezető felé "indul el", a megtermékenyítés is itt történik, itt találkozik majd a "győztes" spermiummal. Ha nem találkozik, a petesejt elveszti életképességét, és felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!