A méhen kívüli terhesség az csak a petevezetékben alakulhat ki vagy máshol is? Ha máshol is, akkor még hol? Ha nincs petevezetékem, ez a veszély jobban vagy kevésbé fenyeget?
Azért méhen kívüli, mert a méhen kívül bárhol máshol (pl. hasüreg) is megtapadhat a baba, bár még kisebb az esélye, mint a petevezetőben való megtapadásnak.
Normál esetben a petefészekből a petevezető tölcséren át a petevezeték vezeti el a petét a méhbe. Hogy lehet, hogy nincs petevezetéked? Így születtél? Vagy meg kellett műteni?
Köszi a válaszokat. :)
Hétfőn vették ki... endo miatt :( megyünk lombikra
Babád ettől még nyugodtan lehet szerencsére.
Sok sikert!!!
Utolsó, tévedsz! Személyesen beszéltem olyannal, aki akkor tudta meg, hogy ugyan sikerült a lombikja, de sajnos méhenkívüli lett neki, szegény ki volt nagyon, és nem igazán értette, hogyan vándorolhatott "visszafelé" az embrió, de mégis megtörténik időnként.
Ám a kérdezőt ez nem fenyegeti, mert akinek kiveszik a petevezetőjét, annak már arra nincs meg az út!
A lombikról kaptam egy rövid tájékoztatót és abban benne van, hogy ez esetben is van esély a méhen kívüli terhességre, és hogy így is vállalom-e. Bevallom meglepődtem, mert én is azt gondoltam, hogy ahova rakják ott marad, de nem :(
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kedves utolsó!
Nem, sajnos tényleg előfordul lombiknál is. Az embriókat ugyan a méhbe ültetik vissza, de még pár napig csak úszkálnak ott, mert még nem értek el abba a stádiumba, hogy tapadni akarnának. Pár napig még nem fognak megkapaszkodni. Ha ez alatt véletlenül kisodródnak a petevezetékbe, akkor lesz méhenkívüli. Pont így járt az a lány, aki mellettem feküdt a beültetéskor. Nem másodkézből hallottam az infót. De ha nincs meg a petevezeték, el sem tudom képzelni, hogyan juthatnak ki a méhből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!