Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vajon elég érett és idős...

Vajon elég érett és idős vagyok már egy babához?

Figyelt kérdés
Tegnap egy meglepő bejelentést tett a kedvesem: babát szeretne (lehetőleg lányt, nekem mind1, csak egészséges legyen. Az igazság, hogy anyagilag nem állunk valami jól és még nem is költöztünk össsze. Viszont a babás holmik nagyrésze már megvan, mert a barátnőm a kinőtt rucikat nekekm adta. Azt tudni kell, hogy a kedvesem 33, én pedig 23 éves vagyok.(pont jó korban vagyunk, szerintem). A baj csak annyi, hogy nem dologzunk még, mert mindketten tanfolyamra jelentkeztünk, ő minősített hegesztő szeretne lenni, én pedig egy ruházati eladó tanfolyamot kezdek el. Mennyire befolyásolja ez a babavállalást?
2008. febr. 16. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szia! nos azt nektek kell tudni, hogy belefér-e a mostani mindennapjaitokba egy baba. Ha igen, akkor hajrá. Korban tényleg jók vagytok, de a baba, ha próbálkoztok, úgyis tudja, hogy mikor kell jönnie.
2008. febr. 16. 17:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem az a nagy egzisztenciával rendelkező,diplomás üzletasszony vagyok,akinek csak a baba hiányzik az életéből.Aztán egyszercsak október elején lett egy pozitív teszt.Nah,most mi lesz kérdést alaposan körbejártuk.Csak azért mertük vállalni a babát,mert van saját lakásunk(párom örökölte...),a páromnak biztos munkahelye,és mert nagyon szeretjük egymást.Én még diploma előtt állok,és mivel államis vagyok,ezért néhány államitámogatást ki tudok használni babával,így talán nem lesz gond az anyagiakkal.De ha nem éltünk volna együtt már több mint fél éve,egy albérletben laknánk,illetve a páromnak nem lenne állása,tutira nem vállaltam volna a babát.Most már tudom,hogy milyen csodás pillanatoktól fosztottam volna meg magam,de akkor még nem tudtam,és így képes lettem volna az abortusz mellett dönteni.

A korotokkal semmi baj sincs a babához,ezzel egyetértek.De sajnos attól hogy még a szerelem tűz,a húsleves nem fog megfőni rajta.No meg a másik,hogy nem is éltek együtt,hidd el,sok új dolgot tudhatsz meg a párodról,ha összeköltöztök.Akárhány éve vagytok együtt,más ha abból kell fizetni a számlát,amit megkeresel rá.És a kinőtt rucik,a baba legolcsóbb dolgai.Gyerekülés, gyerekágy, pelenkázó, babakocsi, esetleg valami bababútor.Neked a terhesség alatt le kell cserélned a fél ruhatárad,és hózentrógli jellegű fortélyokat kell bevetned,ha nem akarsz vagyont költeni kismama ruhára. Nem mondtam semmi extrát,és ha mindenből a legalapabbat veszitek meg,akkor sem egy olcsó mulatság.Nem beszélve arról,hogy majd jön a pelenka,meg az ilyen tisztítószer,meg olyan kendő...

Én azt tanácsolnám,hogy költözzetek össze,jöjjetek helyre anyagilag egy kicsit,és legyen biztos állása legalább a párodnak.De az sem baj,ha akkor esel teherbe,amikor már nem vagy próbaidős,mert akkor nem rúghatnak ki,és kaphatsz GYEDet,ami egy kicsit magasabb,mint a GYES.Nem mellesleg valószínűleg lesz majd állásod is mikor már nem leszel otthon babával.Ezeket érdemes mérlegelni gyerekvállalás előtt.

Ha tervekről lett volna szó,akkor én azt mondom,hogy diploma után 1 vagy 2 évvel szerettem volna az első babát,úgy hogy van állásom,és minden egyéb.Van,hogy az élet nem így alakul.

2008. febr. 16. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
szia!korban pont jók vagytok de egy babának a ruhákon kívül nagyon sokmindenre szüksége van.meg nem mindegy hogy mennyi pénzből tudtok gazdálkodni,és megadni neki mindent.én(22)a férjem(28)mindketten dolgozunk szeretnénk mi is babát.ha elérkezetnek látod az időt egy gyerekhez akkor elég érett vagy hozzá.
2008. febr. 16. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem először költözzetek össze, és várjatok még egy kicsit, hiszen nektek is össze kell szokni a mindennapokban, még akkor is, ha pl. sokszor alszotok együtt, az azért mégis csak más. A másik meg az, hogy ha egyikőtök sem dolgozik, akkor nem nagyon tudom, miből fogtok megélni. Mármint terhesen is lesznek szükségleteid, amiket valamiből fedezni kell, de ez még a legkevesebb. Miután meglesz a baba, rengeteg pénzt visz majd el (jó, kispénzű családok is megoldják, de azért valamennyi jövedelemre szükség van). Viszont ha nem dolgozol most, akkor majd nem kapsz gyed-et, csak gyest, ami összesen huszonvalahányezer forint, meg a családi, ami 12 ezer. Ha gyed-et akarsz kapni, akkor legalább egy év munkaviszony kell hozzá. Ezt gondold át. Valószínű, hogy amúgy elég idős és érett vagy hozzá, de sajnos más is kell.
2008. febr. 16. 18:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, nagyon-nagyon sokat segítetek ezekkel. Persze tisztában vagyok azokkal amiket leírtatok nekünk és igyekszünk minél előbb gondoskodni az apróságokról. Hála istennek a barátnőm fél éve szült és nemsokára minden visszamaradt babholmit átad nekem, mert neki nem kell és amiért nagyon hálás vagyok neki.

Várom további válaszaitokat.

2008. febr. 16. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Itt már többen írták előttem, hogy nem csak abból áll a babavállalás, hogy a barátnőd ad ruhákat...Rengeteg pénz kell mindenhez, ha nem tudsz szoptatni, havonta több ezer forint a tápszer, olyan nincs, hogy egy baba nem beteg, én volt, hogy hétezret hagytam a patikában, később ha nem szopik már, etetni is kell. Ez mind rengeteg pénz. Az első babát nem terveztük a párommal, albérletben laktunk akkor még, hát nem volt könnyű. Akkor mindenből az alapdolgokat vettem, semmi nem volt márkás, és mire szülni mentem, már több mint háromszáz ezret költöttünk. Szóval, ha még nem olyanok a körülmények anyagilag (és itt tényleg nem elég a szerelem), szerintem még várjatok.
2008. febr. 16. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 22 és fél évesen szültem az első babámat,most 24 éves vagyok és várom a másodikat! :) A párom is,meg én is egyetemre járunk a gyerkőc mellett, ja és albérletben lakunk!A kislányunk soha,de soha nem nélkülözött semmiben. Mondjuk én már 2 éve dolgoztam,így eltudtam jönni GYed-re. Szerencsére a férjem is dolgozik. Ha úgy érzitek,hogy jöhet a baba,akkor jöjjön!! De ha te nem is,a párodnak mindenféleképpen el kell kezdenie dolgozni,mert egy babára nagyon sokat kell költeni! A tanfolyamot szerintem mindenképpen kezd el, mert arra tudsz járni nagy pocakkal is! Remélem sikerül mindent megoldanotok és én sok sikert kívánok nektek! :)

30 hetes kismama

2008. febr. 16. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!