Vajon elég érett és idős vagyok már egy babához?
Én sem az a nagy egzisztenciával rendelkező,diplomás üzletasszony vagyok,akinek csak a baba hiányzik az életéből.Aztán egyszercsak október elején lett egy pozitív teszt.Nah,most mi lesz kérdést alaposan körbejártuk.Csak azért mertük vállalni a babát,mert van saját lakásunk(párom örökölte...),a páromnak biztos munkahelye,és mert nagyon szeretjük egymást.Én még diploma előtt állok,és mivel államis vagyok,ezért néhány államitámogatást ki tudok használni babával,így talán nem lesz gond az anyagiakkal.De ha nem éltünk volna együtt már több mint fél éve,egy albérletben laknánk,illetve a páromnak nem lenne állása,tutira nem vállaltam volna a babát.Most már tudom,hogy milyen csodás pillanatoktól fosztottam volna meg magam,de akkor még nem tudtam,és így képes lettem volna az abortusz mellett dönteni.
A korotokkal semmi baj sincs a babához,ezzel egyetértek.De sajnos attól hogy még a szerelem tűz,a húsleves nem fog megfőni rajta.No meg a másik,hogy nem is éltek együtt,hidd el,sok új dolgot tudhatsz meg a párodról,ha összeköltöztök.Akárhány éve vagytok együtt,más ha abból kell fizetni a számlát,amit megkeresel rá.És a kinőtt rucik,a baba legolcsóbb dolgai.Gyerekülés, gyerekágy, pelenkázó, babakocsi, esetleg valami bababútor.Neked a terhesség alatt le kell cserélned a fél ruhatárad,és hózentrógli jellegű fortélyokat kell bevetned,ha nem akarsz vagyont költeni kismama ruhára. Nem mondtam semmi extrát,és ha mindenből a legalapabbat veszitek meg,akkor sem egy olcsó mulatság.Nem beszélve arról,hogy majd jön a pelenka,meg az ilyen tisztítószer,meg olyan kendő...
Én azt tanácsolnám,hogy költözzetek össze,jöjjetek helyre anyagilag egy kicsit,és legyen biztos állása legalább a párodnak.De az sem baj,ha akkor esel teherbe,amikor már nem vagy próbaidős,mert akkor nem rúghatnak ki,és kaphatsz GYEDet,ami egy kicsit magasabb,mint a GYES.Nem mellesleg valószínűleg lesz majd állásod is mikor már nem leszel otthon babával.Ezeket érdemes mérlegelni gyerekvállalás előtt.
Ha tervekről lett volna szó,akkor én azt mondom,hogy diploma után 1 vagy 2 évvel szerettem volna az első babát,úgy hogy van állásom,és minden egyéb.Van,hogy az élet nem így alakul.
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon-nagyon sokat segítetek ezekkel. Persze tisztában vagyok azokkal amiket leírtatok nekünk és igyekszünk minél előbb gondoskodni az apróságokról. Hála istennek a barátnőm fél éve szült és nemsokára minden visszamaradt babholmit átad nekem, mert neki nem kell és amiért nagyon hálás vagyok neki.
Várom további válaszaitokat.
Szia! Én 22 és fél évesen szültem az első babámat,most 24 éves vagyok és várom a másodikat! :) A párom is,meg én is egyetemre járunk a gyerkőc mellett, ja és albérletben lakunk!A kislányunk soha,de soha nem nélkülözött semmiben. Mondjuk én már 2 éve dolgoztam,így eltudtam jönni GYed-re. Szerencsére a férjem is dolgozik. Ha úgy érzitek,hogy jöhet a baba,akkor jöjjön!! De ha te nem is,a párodnak mindenféleképpen el kell kezdenie dolgozni,mert egy babára nagyon sokat kell költeni! A tanfolyamot szerintem mindenképpen kezd el, mert arra tudsz járni nagy pocakkal is! Remélem sikerül mindent megoldanotok és én sok sikert kívánok nektek! :)
30 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!