Megnéznétek a görbém? Inszeminációm volt 26. -án.
Igen, a progeszterontól magas, de azért ne szomorodj el, bármi lehet. Ez nem jelent se jót, se rosszat. :)
Ezen a görbémen látszik, hogy hogy felnyomja:
Igen, felnyomja a hőt a progi. A hőmérőzést eredetileg a peteérés igazolására találták ki. Nálad ez egyértelműen megvolt, ezért nem érdemes most méregetni. Legalább egy kis időre megszabadulsz ettől a macerától. :-)
Ciklus végén a leeső hő előre jelezheti az érkező mensest, de neked most a gyógyszer miatt ez sem biztos. Nincs ugyan kizárva, és még vérzés is lehet a gyógyszer ellenére, de az is benne van a pakliban, hogy minden szépnek látszik, magas hő, kimaradó mensi, csak a teszt és a vérvétel eredménye negatív. De drukkolok neked, hogy szép nagy pozit tesztelj amikor eljön az ideje!!!
Addig pedig élvezd a jó időt, és felejtsd el kicsit a hőmérőt. :-)
Annak aki kérdezte : inszemináció és lombik után automatikusan adnak progeszteron pótlást, mivel NEM ÁRT senkinek, viszont nagyban segítheti a megtapadást!!!
Beteg babát nem tud a progi gyógyszer sem megtartani. Viszont egy sárgatest elégtelenségnél megmentheti az egyébként egészséges babát.
Sajnos sok doki nem hajlandó progeszteron pótlást felírni, csak ha már nyilvánvalóan baj van, de addigra többnyire késő. Én is lvastam olyat, hogy csak akkor adnak, ha már ultrahangon is látszik, hogy jó helyen van a baba. De ugye addig is el kéne jutni valahogy, és a 6.-ik héten elkezdve már nem segít semmit a progeszteron adás, csak megnyugtatja a kismamát. :-(
Manka!
Nagyon bosszantó annak a ténye, hogy lehet hogy egy baba megfogan csak nem tud megmaradni valamiért és megjön a mensi...így olyan mintha a nő nem is tudna teherbeesni, márpedig igenis tud, csak idő előtt elmegy a baba és sajnos ezt megelőzni nem lehet, mert doki csak akkor foglalkozik az egésszel, ha már látja hogy igen, bekövetkezett a terhesség és akkortól fogva segít! De mi van ha mindig csak egy hajszálon múlik ez az egész hogy kicsit tovább ott maradjon a baba és mindig bekövetkezik ez a korai vetélés, többnyire ugye sokan észre se veszik hogy a megtermékenyülés sikerült. Ezt akkor meg se tudjuk előzni! :(( Lehet már egy nő vagy 5-ször is terhes volt és nem is tud róla mert idő előtt elmegy a baba. :( Ez annyira idegesítő! Én is ettől félek folyton! :(
Kedves utolsó!
Valóban, ez nagyon bosszantó, főleg, hogy a dokik nagy ívben tesznek rá. :-(
Ezt csak egy módon lehet megelőzni : ha már a teherbeesés előtt rendben van minden hormon. Nem csak a négy alaphormon, amit nézni szoktak, hanem a többi fontos is!
Azt meg pláne nem értem, hogy miért nem adnak progeszteron pótlást akár ciklus második felétől, ha esély van babára, mert tényleg nem árt semmit, simán utánozza a normál állapotot, amilyennek lennie kéne a hormonnak. Minden lombikosnak és inszemesnek adják, és csak utólag derül ki, volt-e valami értelme. Akkor miért nem hajlandóak adni a nődokik, főleg, ha már volt valakinek vetélése???
Tényleg jó lenne, ha végre a dokik egyformát mondanának, és nem ahányan vannak, annyifélét. Én mindenesetre a meddőségis dokimnak hiszek ebben a témában, mivel ez bőven az ő szakterülete. Esetleg az endodokié. De nekem mindketten ugyanazt monták erről, csak a nődokim ragaszkodott az álláspontjához, hogy majd ha uh-n látszik, hogy jó helyen van. Azt hiszem, majd csak akkor fog engem látni, ha már túl leszek a rizikós időszakon. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!