Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek Isten keze mennyir...

Szerintetek Isten keze mennyire van benne a gyermekáldásban?

Figyelt kérdés

Létezhet ,hogy Isten büntetése,hogy nem lehet vagy nem sikerül a baba?Vagy ő még nem lát elég érettnek néhányunkat,és ezért nem adatik meg?

Ti mit gondoltok erről?

2011. máj. 5. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

hülye vagy

nincs köze hozzá inkább menj el dokihoz

2011. máj. 5. 13:55
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Én nem vagyok hívő,sőt vallásom sincs,de ahogy öregszem egyre jobban érzem azt,hogy talán mégis van valaki aki "föntről" elrendezi a dolgainkat.:)

Szerintem van benne valami,de ez csak a magánvéleményem.Azt is megértem aki szerint ez hülyeség.:)

35/N

2011. máj. 5. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Én is pogány vagyok,inkább hiszek a sorsban,vagy sors-szerűségben, ami néha igazságos,néha igazságtalan.
2011. máj. 5. 14:01
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Nos azért mégse írjunk ilyent, h HÜLYE vagy. Ha valaki hívő, akkor sok dolgot ami vele történik a hitre alapoz.

Én nem vagyok hívő. Én azt gondolom, h az Ember saját maga alakítja az életét. Sajnos, míg abban a stádiumban voltam, h nagyon akartam volna gyereket, szinte minden gyerek láttán bőgtem, minden tünetet lestem..., addig nem jött össze. Aztán amikor beletörődtem az egészbe, akkor összejött a lányom, majd egy átmulatott éjszaka után véletlenül becsúszott a fiam.

Ezzel azt akarom mondani, h a félelmeink akadályoznak minket az életben. Azt nem mondom, h ne gondoljatok rá, ne akarjátok annyira, mert tudom ezt mondani könnyű, de a tudatalatti azért ott van. Remélem mindenkinél eljön az az idő, amikor véletlenül becsúszik egy csöpség.

2011. máj. 5. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
én ugy érzem azért nem kapok most babát 30 felett mert 20onévesen 2t elvetettem már nagyon bánom:-(
2011. máj. 5. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

Nos,szerintem te is tudod,hogy erre nagyjából 2 féle választ fogsz kapni.

A hívőktől azt hogy természetesen Isten keze nagyon is tevékenyen részt vesz ebben,a nem hívőktől pedig azt fogod kapni hogy nincs semmi köze hozzá (vagy esetleg olyan formában is mint a "kedves" első válaszolótól).

Én nem vagyok hívő (Istenben hiszek ugyan,de ennyi,nem gyakorlok vallást sem,stb és elég realista gondolkodású vagyok) és mivel évek óta bújom a gyermekáldás témát,tudom,hogy "készül" a baba,hogy mik a kockázati tényezők,és mik okozzák azt ha nem sikerül.

Velem,nehéz lenne elhitetni,hogy mindezt odafentről irányítja valaki.

Nyílván a hívőknél ez másképp van,lehet hogy szerintük mindennek okozója Isten,mert ez az akarata.

Boldog életet neked!

2011. máj. 5. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Nem így kell gondolkodni,hogy büntetésből nincs gyermek.Addig amíg így gondolod addig csak magadban keresed a bajt,és magadat hibáztatod.Miért,miért,MIÉRT?

Ha hívőnek tartod magad,akkor inkább úgy kell gondolkodnod,hogy nem vagyok hibás,csak Istennek most más szándéka van velem...Ha ezt el tudod fogadni akkor ettől lelkileg meg tudsz nyugodni,nem stresszelsz,és akár össze is jöhet a baba.

Az első tanács amit itt adnak egymásnak az anyukák az az,hogy:Nyugi,ne görcsölj rá a gyerek-projektre!!!

(lehet,hogy észrevétlenül mégiscsak hívő lettem:))

2011. máj. 5. 15:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Renneteget agyaltam ezen, mert hosszú évekig ok nélkül nem jött a baba (párommal egészséges, kiegyensúlyozott emberek vagyunk). Aztán örökbefogadtunk egy kisfiút, aki maga a csoda. A babára válás évei így felértékelődtek, hiszen ha szültem volna, Ő most nem lehetne a fiam. Aztán egy éves volt, mikor pozitívat teszteltem (számomra uolyan hónap volt, kb ugyanannyira számítottam a pozitív tesztre és vártam a csalódást mint az előző hosszú évek során minden nap). Mikor a 12 héten elveszítettem Őt, megszakadt a szívem és összevesztem Istennel. Lehet h neki célja van minden gyermekáldással vagy a hiányával, de rajtunk múlik ezt hogyan éljük meg. Én jelenleg nem tudom másként, kívánom Neked hogy neked sikerüljön!
2011. máj. 5. 15:23
 9/10 anonim ***** válasza:
nagyon szeretnék babát és most megint megjött iszonyat görcsök között. léha életet éltem régen talán ezért kapom ezt hogy emlékeztessen arra hú legyek a férjemhez ezért fáj.vagy ki tudja mi van ha a gyerekem öngyilkos lenne késöbb lehet Isten ettöl akar megkimélni. én is öngyilkos akartam lenni gyerekkoromban.
2011. máj. 6. 05:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát én nagyon nem hiszek Istenben, sőt szinte istentagadó vagyok, rosszul vagyok a szent beszédektől, stb. Mégis kétszer rögtön sikerült teherbeesnem, és egészségesek vagyunk, jól élünk boldogságban. Viszont mindenkinek kell valamibe kapszkodni...Azért nehogy magadat büntesd, mert azt hiszed, valami szakállas bácsi odafent haragszik rád a tetteidért...
2011. máj. 7. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!