Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A beágyazódás körüli "mindjárt...

A beágyazódás körüli "mindjárt megjön" érzést és a hozzá tartozó "fájdogálást" mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Ezen gondolkodok már rég óta.

Minden szakirodalom azt írja,hogy a teherbe esés gyakorlatilag érezhetetlen,nem jár fájdalommal. Ha belegondolok,logikus is,hiszen olyan aprócska a beágyazódni készülő zigóta.

Ezzel ellentétben többen írják (jó pár hónapja olvasgatok itt),hogy ezt érezték kb egy héttel a nemvárt előtt,és baba is lett a dologból.

Mi okozhatja ezt?

(Nem titok,hogy babát tervezünk,jövő hét közepére nem várom,és érdekes módon most olyan érzés van az alhasamban,mint mensi előtti napon szokott lenni,amikor kezdődik. Afféle fájdogálás,de nem is mondanám hogy fáj,inkább csak kellemetlen.)

2011. máj. 5. 13:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Állítólag "emlékezik" a szervezet, hogy most "fájdogálnia kell". Ez ostobán hangzik persze, de van benne valami, szóval ez pszichés is. Amikor valakinek babásan még mindig megjön a vérzése az első egy-két hónapban arra is ezt mondják, hogy a szervezet emlékezik, hogy most kéne megjönnie a stukának. Cicifeszülés is megmarad a nem várt előtt, azt már persze a megváltozott hormonok okozzák. Nekem is így volt, hogy na mindjárt megjön. Aztán nem jött meg egy évig.

Drukkolok neked!

2011. máj. 5. 13:19
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

(Mondjuk nekem akkor nagyon rosszul "emlékszik",mert még ráérne a jövő héten :-))

2011. máj. 5. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Velem is most olyan dolgok történnek most, mint mensi előtt 1-2 nappal szoktak. Pecsételés és néha enyhe méhhúzódások, megjön érzés az nincs. A pecsételés az meg olyan, mintha már holnap meg akarna jönni, pedig még több mint 1 hetem van a nemvártig...Nagyon félek, hogy korábban megjön vagy hogy most éppen spontán vetélek mert egy kis vérdarabka is távozott belőlem. Ez több mint furcsa és kezdek kételkedni abban hogy ez nem ovulációs vérzés hanem valami más. :( Azt se tudom mikor lehetett az ovulációm az az igazság, most kivételesen nem tudom. :(
2011. máj. 5. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Amíg az esetleges beágyazódás be nem fejeződik, az a mensi előtt kb.2 nap, addig tök ugyanazok a hormonális folyamatok zajlanak a testben, mint amikor nem jön létre terhesség, nincs megtermékenyülés.

Teljesen baromság a köv. menstruáció kezdetéig bármire következtetni.

2011. máj. 6. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!