Hol helyezkedik el a petefészek (mettől meddig tart egészen pontosan), ahol az érett tüsző van, ahol történik a tüszőrepedés?
Figyelt kérdés
Pontosan tudni szeretném. Néztem ilyen ábrát, de nem egészen egyértelmű még a számomra.2011. ápr. 29. 19:07
1/4 anonim válasza:
Petefészekben van az érett tüsző és ott történik a tüszőrepedés is. Érett tüsző sejtmagja(tüszőrepedés után) a méhkürtbe kerül majd a méhbe. Méhbe megtermékenyítés esetén beágyazódik. Remélem segítettem.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, ezeket tudtam eddig is.
Konkrétan azt nem tudom pontosan behatárolni, hogy a hasamnál hol helyezkedik el, ahol van a tüszőrepedés!?
2011. máj. 3. 12:48
3/4 anonim válasza:
Méh a kismedencében helyezkedik el. Kismedence szerveit a hasüregtől a hashártya választja el. Képzeld el azt, hogy a hashártya a hasüregi szervek nagy részét úgy fogja körbe, mintha egy zsák lenne és ebben van a gyomor és belek egy része stb., tehát a hasüregi szervek. Ez a zsák( hashártya) mintegy rá van téve a méhre. DE a zsákon belül és az alján található a petefészek és a méhkürt. Tehát a hasüregen belül a belek alatt van a petefészek és a méhkürt. Ez egy erősen sematizált válasz, de ez a lényege az elhelyezkedésnek. Ebből származik az is, hogy van hasüregi terhesség is. Interneten látható ábrákból meg láthatod, hogy miként kapcsolódik össze ez a három szerv. Remélem ez már jobb válasz:)
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, igen.
2011. máj. 4. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!