A petevezeték mitől záródik el?
Figyelt kérdés
Születési dolog, fogamzásgátló van rá hatással vagy valami más? Magától is tisztulhat vagy csak műtéti uton? Ha műtéti uton akkor az hogy zajlik?2011. ápr. 25. 11:46
1/4 anonim válasza:
Nem tudom mitől, de nekem a második babám azért nem jött össze, mert elzáródtak a petevezetőim. Az elsőnél még semmi gond nem volt, aztán valamiért elzáródott. Nekem volt egy laparos műtétem, ott átnyomták az egyiken nagy nehezen a kontrasztanyagot, de a doki mondta, hogy nincs sok esély, lombik várólistára kerültük. Amíg vártunk mégis összejött spontán a baba, és nyitva is maradt az a nehezen megnyitott petevezető, mert most a harmadikat várom.
2/4 Manka68 válasza:
Szia!
Többnyire gyulladás következtében záródik el, vagy műtétek utáni összenövés. Egy sima felfázás is kozhatja, vagy mondjuk abortusz! HSG közben szokták megpróbálni kinyitni, ami vagy sikerül, vagy nem. Ha igen, akkor is lehet sérült a belső része, és így könnyebben kialakulhat méhen kívüli terhesség. Úgy próbálják meg nyitni, hogy a folyadékot nagyobb nyomással engedik a méhüregbe. Hallottam már olyat, hogy szülés közben magától kipattant az elzáródás.
A FOGAMZÁSGÁTLÓNAK SEMMI KÖZE HOZZÁ!
3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. volt laparom de azt mondta a doki hogy elvan záródva mindkettő és mennem kell majd hsgre de addig is probálkozzunk
2011. ápr. 25. 12:22
4/4 anonim válasza:
Petefészekgyulladás, endimetriózis, baktériumok, de szülés után is elzáródhat a petevezeték. Nekem sokszor volt hüvelygombám éveken keresztül de sosem szállt feljebb ,mindkét petevezetőm ép volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!