Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hol végeznek Pécsen spermatogr...

Hol végeznek Pécsen spermatogramm, vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Nem jön össze a baba, és nálam első körben nem találtak semmit, ezért a páromat is szeretnénk megnézetni. Ha valaki tudja, mondja meg legyen szíves, mennyibe kerül a vizsgálat, és kell-e beutaló?
2009. márc. 4. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Tudomásom szerint urológia szakrendelésre kell mennie a férfinek - nem tudom,hogy szükséges-e beutaló

Általában az első kérdés: a női partnert kivizsgálták-e. Amenyniben az ő kivizsgálása nem fejeződött be nem javasolják a férfiét.

Magánorvost is érdemes megkérdezni, megkeresni.

2009. márc. 4. 14:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! És árban esetleg valamit tudnál mondani? Vagy a TB támogatja ezeket a vizsgálatokat? Igazából nekem tegnap vették le a véremet, hogy megnézzék, van-e peteérés, ha van, akkor nálam úgy néz ki, minden rendben. És akkor nem tudom, hogyan tovább....
2009. márc. 4. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Az első válaszoló hülyeséget beszél!!!!!

Nem kell beutaló az urológiára de én andrológiára mennék a helyetekben mert ő foglalkozik konkrétan a férfi meddőséggel és minden olyan dologgal ami a férfi nemzéshez kell és oda sem kell beutaló.

Azt meg ne hidd el hogy nem csinálják meg a férfinek ezt a vizsgálatot akkor ha a nő nincs kivizsgálva az első válaszoló egy nagy hülyeséget mondott mert pont fordítva van a férfival szokták kezdeni mert neki csak 1 db vizsgálat kell (spermatoggram) és kiderül hogy minden rendben van-e a női vizsgálatok hosszadalmasabb és bonyolultabb ezért szokták a férfi után kezdeni őket mert ha minden rendben van egy nőnél és a férfinél van a gond akkor mire végigérnek a női vizsgálatokon eltelik jó sok hónap és kiderül hogy a pasi miatt nem jön a baba és elpocsékoltak egy csomó időt , pénzt és aggodalmat amit egy apro kis röpke vizsgálattal meg lehetett volna oldani.

Szoval tök az ellentettje az igaz mint annak amit az első írt.

És ez tuti hogy így van mert nálunk is így volt , minket sem küldött el az andrológus pedig akkor még hozzám sem nyultak.

Mielőbbi babásodást .

Jah és én ugy tudom hogy pécsen vagy a fertility korházban vagy a megyeiben van ilyen vizsgálat de kell időpontot kérni meg oda kell beutaló a spermavizsgálatra de azt ad az andrológus vagy az urológus de időpontot nektek kell kérni.

2009. márc. 4. 17:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Ui.

A tb támogatja a vizsgálatot nem kell érte fizetni és írtad hogy hogyan tovább , gondolom a ciklusod 21. napján vették le a vért mert abból derül ki hogy volt-e péd abban a hónapban de ha volt is és a pároddal is minden rendben attól még sok "baj" lehet az hogy van pé és életképes sperma az még nem elég egy teherbeeséshez , javasolni fogják a ciklusmonitirozást , hsg, laparoszkópia vizsgálatokat és ha sehol nem találnak semmi gubancot akkor jön a stimuláció és az inszem ha van rá lehetőség(mindkét petevezető elzáródása esetén nincsen lehetőség rá), de mire ide eljut valaki eltelik minimum 1 év .

Bocsi hogy hosszúra nyujtottam.

Elöző voltam.

2009. márc. 4. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:
ha tudok még segíteni valamiben csak írj.
2009. márc. 4. 17:27
 6/7 anonim ***** válasza:
mi is voltunk sperma vizsgálaton és páromnál kezdték elöször a ki vizsgálást utána jöttem én 3 hete voltunk és a csntre kellett menünk és oda is kellett le adni a mintát. nem kellett fizetnünk érte.
2009. márc. 4. 18:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! 9 hónapja várunk babára, és hiába. Nekem a ciklus 5. és 24. napján vettek vért, az 5. napon minden ok volt, a 24. napi még nincs meg. A párom most lesz otthon egy hetet, és nem tudom, mit csináljunk, hogyan tovább. A párom el szeretne menni a vizsgálatra, hogy legalább őt zárjuk ki, mivel úgy tudtam én is, hogy az sokkal egyszerűbb, mint a női meddőségi vizsgálatok. Igazából semmit sem tudunk, azt se, hogy hogyan tovább, mire számíthatunk egészségileg, pláne anyagilag! Bármilyen infót és segítséget nagyon szívesen fogadok! Kihez menjünk, hova menjünk? Eddig jártam/járok endokrinológusnál.
2009. márc. 4. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!