Lombikosok! Zona pellucida vizsgálat a ciklus közepén? Hogy történik ez a vizsgálat? Vagy bárni érdekelne a témával kapcsolatban.
Szia!
Szerintem ezt nem tudják vizsgálni, csak petesejt leszívás után, mikroszkóp alatt.
Ezt találom mindenhol erről, és lombikos lévén én is így tudom :
"Az asszisztált hatching (segített kibújás) eljárást azért alkalmazzák, hogy ezt elkerüljék. Ennek során a méhbe való beültetés előtt a petesejt védőburkát, a zona pellucidát lézerrel, mechanikailag vagy kémiai úton felhasítják, vagy legalábbis egy ponton meggyengítik, hogy az előébrény könnyebben kiszabadulhasson."
Szerintem a te dokid az immunológiára gondolt, de hogy ezt hogy hozná össze a petesejt burkával, arról gőzöm sincs.
Még mindig nem értem, hogy a doki a hüvelyben hogy jut hozzá a petesejt burkához! :-(
Elmagyaráznátok részletesen?
én nem tudom hogy hogyan, ultrahanggal nézte, hogy mikor legnagyobb a tüsző, 20 mm-en csinálta a vizsgálatot, addig nem.. többször is mentem mire elértük ezt..hogy mit vett le vagy ki, vagy mit tettek egy kis üvegcsébe én nem tudom..
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!