Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik a BMC-ben lombikoztak/lom...

Akik a BMC-ben lombikoztak/lombikoznak, hány inszeminációt kellett előtte végigcsinálni?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodnak a 6-hoz? Én most kerültem a BMC-be, de már túl vagyok 4 sikertelen inszemen. Szerintetek ez elég lesz a lombikhoz, vagy megcsinálják a maradék 2-t?
2011. ápr. 11. 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia

Azt nem tudom, hogy ott hogy csinálják.

Én Debrecenbe jártam, ahol két inszemet csináltak, a második sikerült, de elhalt a 9. héten. Aztán visszamentünk még két inszem volt, és nem estem teherbe. Én már nem bírtam idegekkel, így felkerestük a Kaálit lombik miatt. Felvettek ismeretlen eredetű meddőséggel. Tehát előtte így 4 inszem volt. Két lombik volt és most a 14. hetet tapossuk.

Egyébként van egy sor kivétel, amikor nem kell mind a 6 inszemet végigcsinálni.

Kimásoltam neked egy részt, hogy mik a kivételek, mikor nem kell inszem, hanem egyből lombik:

Mikor lehet lombik eljárásban részt venni?

Ezt pontosan jogszabály határozza meg!

olyan párok akik már átestek 6 inszemináción és mégsem áll fenn terhesség,

a párok egyike el van kötve, így nem kivitelezhető az inszemináció,

petevezetékek egyike sem járható át,

petevezetékek hiánya esetén,

olyan esetekben, amikor a férfinak nincs megfelelő minőségű és mennyiségű spermája, andrológus véleménye alapján

35 évnél idősebb nő esetében

2011. ápr. 11. 11:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Sajna egyikbe sem esünk bele. Nem lenne idegzetem még 2 inszemhez, azt mondta a sima nőgyógyim, hogy ha a 4.nem sikerül, valószínű a többi sem fog. Ez statisztika
2011. ápr. 11. 11:44
 3/7 sumergo ***** válasza:

Azért ne higgy el mindent a statisztikának. Azért finanszíroznak 5 lombikot, mert annyiból sikerülnie kell. Nekünk a 6. sikerült.

Egyébként ha az inszemek alatt romlik a spermakép, akkor is javasolhatják a lombikot.

2011. ápr. 11. 11:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Én az inszemre mondtam nem lombikra! Azt tudom, hogy esélyesebb
2011. ápr. 11. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Van olyan ismerősöm akinek a 6. inszem sikerült!! Szóval tényleg ne adj a statisztikára.
2011. ápr. 11. 15:59
 6/7 sumergo ***** válasza:

Értem, hogy az inszemről beszéltél, csak szemléltetni akartam a statisztika csapdáit! :-)

És nem biztos, hogy a lombik biztosabb, egyáltalán. A dokim azt mondta, a terhesség fejben dől el. Lehet, hogy igaza van...?

2011. ápr. 11. 19:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Persze, nem azt mondom, hogy a statisztika 100 %

Ha a terhesség fejben dőle el, már 3 gyerekes anyuka lennék...

2011. ápr. 12. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!