Akik a BMC-ben lombikoztak/lombikoznak, hány inszeminációt kellett előtte végigcsinálni?
Szia
Azt nem tudom, hogy ott hogy csinálják.
Én Debrecenbe jártam, ahol két inszemet csináltak, a második sikerült, de elhalt a 9. héten. Aztán visszamentünk még két inszem volt, és nem estem teherbe. Én már nem bírtam idegekkel, így felkerestük a Kaálit lombik miatt. Felvettek ismeretlen eredetű meddőséggel. Tehát előtte így 4 inszem volt. Két lombik volt és most a 14. hetet tapossuk.
Egyébként van egy sor kivétel, amikor nem kell mind a 6 inszemet végigcsinálni.
Kimásoltam neked egy részt, hogy mik a kivételek, mikor nem kell inszem, hanem egyből lombik:
Mikor lehet lombik eljárásban részt venni?
Ezt pontosan jogszabály határozza meg!
olyan párok akik már átestek 6 inszemináción és mégsem áll fenn terhesség,
a párok egyike el van kötve, így nem kivitelezhető az inszemináció,
petevezetékek egyike sem járható át,
petevezetékek hiánya esetén,
olyan esetekben, amikor a férfinak nincs megfelelő minőségű és mennyiségű spermája, andrológus véleménye alapján
35 évnél idősebb nő esetében
Azért ne higgy el mindent a statisztikának. Azért finanszíroznak 5 lombikot, mert annyiból sikerülnie kell. Nekünk a 6. sikerült.
Egyébként ha az inszemek alatt romlik a spermakép, akkor is javasolhatják a lombikot.
Értem, hogy az inszemről beszéltél, csak szemléltetni akartam a statisztika csapdáit! :-)
És nem biztos, hogy a lombik biztosabb, egyáltalán. A dokim azt mondta, a terhesség fejben dől el. Lehet, hogy igaza van...?
Persze, nem azt mondom, hogy a statisztika 100 %
Ha a terhesség fejben dőle el, már 3 gyerekes anyuka lennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!