Hosszabb és erősebb menstruáció?
Miért iszod a teát? Nincs peteérésed?
Ha van, akkor ne igyad szerintem...
Szia!
Össze -vissza jön meg a menstruációm, most is pl a februári kimaradt. A doki csináltatott hormon vizsgálatot,minden norm. volt, kivéve az Lh/Fsh arányt.Szerdán megyek Uh-ra.Úgy gondoltam, h nem árthat a tea.Nem tudom, hogy van-e (volt-e)peteérésem, még nem hőmérőztem, majd most elkezdem.Milyen a hő peteéréskor?Köszi a választ!
Első vagyok:
Ha összevissza jön meg a mensid, akkor igyad a cickafark teát mert helyrehozhatja.
A menstruációd első napjától kezdd el mérni a hődet. Én hüvelyben szoktam mérni, szerintem te is így tedd, mert nekem pontos így. Figyelj arra, hogy minden nap legyen meg az 5-6 óra alvás egyhuzamban és reggel mindig azonos időben mérd, addig ne is kelj fel, már este készítsd magad mellé a lázmérőt. A ciklusod első felében viszonylag alacsony a hő, több hőmérés alapján meg tudod állapítani, hogy neked mennyi az alaphőd, többnyire mensikor annyira esik le a hő, amennyi a te alaphőd. Nálam ez pl. 36,5
Amikor bekövetkezik az ovulációd, akkor lehetséges hogy hirtelen leesik a hőd pár tized fokkal és másnap megemelkedik az alaphődtől magasabbra! De az is lehet, hogy csak fokozatos emelkedés következik be. Biztosan akkor fogod tudni, hogy megvolt az ovulációd ténylegesen, ha a megemelkedett hőd tartósan megmarad a mensid napjáig! Ha előtte el kezd esni a hőd, akkor valószínű, hogy nem sikerült a baba és mensi lesz belőle, de az is lehet hogy csak később esik a hő, amikor már menstruálsz. Ha viszont továbbra is fent marad a hőd, amikor már meg kéne jönnie a mensinek, és nem jön a mensi se, akkor nagy valószínűséggel sikerült a baba. Akinek pl. 13 napos a luteális fázisa (azaz a megemelkedett hő eddig megvan) és bekövetkezik az, hogy már legalább 16 napja magas hőt mér, akkor valószínű hogy megfogant a baba.
És még azt hozzátenném, hogy az ovulációnál amikor hirtelen megemelkedik a hő az minimum + 2 tized fok!
Vagy pedig fokozatosan, lépcsőzetesen emelkedik meg minden nap 1 tized fokkal míg végül megmarad a magas szinten. Ez a görbén nagyon szépen leolvasható lesz, én mindig tudni szoktam mikor van ovulációm. Tünetekből is meg a görbéből is. Többnyire ovuláció, azaz a petesejt kiszabadulása előtt tojásfehérjés nyúlós nyák figyelhető meg, ez már a termékeny időszak, ilyenkor kell együtt lenni a párunkkal. Legnagyobb esély a teherbeesésre ovuláció előtti napokban és az ovuláció napján, utána már csökkennek az esélyek, mert a petesejt kb. 24 óráig életképes maximum.
Remélem, tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!