Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mióma műtéttel kapcsolatos....

Mióma műtéttel kapcsolatos. Segítenél?

Figyelt kérdés

9 hetes terhesen volt missed ab. műtétem. Az utolsó UH szerint a miómám duplája lett a terhesség előtti mérethez képest, ezért mindenképpen műtétet javasolnak, hogy azt eltávolítsák.

Félek a műtéttől, vagyis attól, hogy úgy ébredek, hogy az egész méhemet ki kellett venni. Nincs még gyerekünk, lombikkal próbálkozunk. Te mit tennél? Volt már valakinek hasonló műtéte? Köszönöm!

2011. márc. 29. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van miómám, egyelpre nem bántják, de később valószínű nekem is ki kel majd venni.

Attól ne félj, hogy kiveszik a méhedet, ezt kizártnak tartom. A mióma jóindulatú elváltozás, csak akkor lenne veszélyben a méhed, ha rosszindulatú lenne. Mivel erről itt szó sincs, biztos lehetsz benne, hogy erre nem kerülhet sor. Főleg egy olyan nő esetében nem, aki gyermeket szeretne.

2011. márc. 29. 10:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nálam egyik fele kifele nő, a másik befele, így nem tudják, hogy bent mi van amit nem látnak. És mi van ha bármi komplikáció van, akkor nem dönthetetek, ők döntenek....

Aviva tornát próbáltál? Azt mondták erre is jó.

2011. márc. 29. 10:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, nagyon sok ilyen műtétet végeznek nap mint nap, nem lesz olyan komplikáció, amit csak úgy tudnak megoldani, hogy kiveszik az egész méhedet. Ezt nem értem, ohgy az egyik fele befele a másik kifelé nő, a befelé nővő részt is látniuk kell, hiszen ezért végeznek uh vizsgálatot, illetve ct-t. Csupán ezért nem veszik ki a méhedet. SZépen eltávolítják a miómát, összevarrják és hamar rendbejössz.
2011. márc. 29. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
A tornát nem próbáltam még, de meg fogom próbálni.
2011. márc. 29. 10:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nyugtató soraid:)

Látják a befelé növőt is, csak azt nem tudta a nőgyógyászom, hogy ez valóban akkora mint amekkorát lát, vagy esetleg nagyobb. Kb. 3 hét múlva megyek vissza kontrollra és akkor küldenek el valami szakemberhez aki majd műteni is fog. Meglátjuk, bár baba miatt jobb is ha korábban túl vagyok rajta. Már volt laparom, így attól nem tartok. Majd megírom mi lett:D

2011. márc. 29. 11:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Jó, várom! Nyugi! :-)
2011. márc. 29. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!