Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő kell a fogamzásgátl...

Mennyi idő kell a fogamzásgátló abba hagyása után hogy ki tisztuljon a szervezet? Egyáltalán kell várni?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonom azt mondta legalább 6 hónap kell hogy ki tisztuljon a szervezet. A nőgyógyásszal beszéltem és Ő azt mondta nem baj ha három hónap alatt terhes leszek mert alacsony hormontartalmúak a gyógyszerek. Anyúkám sem védekezet másképp nálam és 3 hónap múlva terhes lett velem. És azért 27 évvel ezelött nagyobb hormontartalmúak voltak a gyógyszerek.

Mi a véleményetek?

Köszönöm a válaszokat!

2008. febr. 6. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta az orvosom,h nem kell semmit sem varni,mert annyira keves benne a hormon,h nem okoz semmi bajt.
2008. febr. 6. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem ez a tabitol fugg, h mekkora a hormontartalma. Én 2 éve nem szedem a fog. tabit, de arra emlékszem, h a doki azt mondta, legalább 4-5 honapot várjak.
2008. febr. 6. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell várnod semmit,ha a baba jönni akar,jönni fog.Én sem vártam,nekünk 10 hónap kellett a babóhoz.

18 hetes kismami

2008. febr. 6. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem azt mondták többen az orvosok közül(egymástól függetlenül),hogy a mai modern fogamzásgátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak,hogy nyugodtan lehet próbálkozni.MI vártunk 5 hónapot,de nem kellett volna,mert 6 hónap próba után estem először teherbe,akkor már egy éve nem szedtem,de sajna 3 vetélésen kívül nincs még gyermekem,a vetéléseket pedig igazán nem foghatom a senkire és semmire.2 éve próbálkozunk.Egy öreg róka
2008. febr. 6. 21:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vártam semmit és 3 hónap után jött a baba!:)Előző terhességem gyógyszer mellett jött létre véletlenül,de azt mondta a doki,hogy akár a terhesség végéig is szedhetném,akkor sem ártanék vele a picinek,mert annyira alacsony a hormontartalmuk.Ennek már 8 éve,azóta mégjobb gyógyszerek vannak!Én anno triregolt szedtem.Szerintem nem érdemes várni,valószínű úgysem jön rögtön a pici az első hónapban!Ha mégis akkor meg igazán boldogok lehettek!:)

19 hetes kismama

2008. febr. 6. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
szia! mi nem vártunk egy percet sem gyógyszer elhagyása után. Tehát nem védekeztünk semmivel. Az én anyum abbahagyta velem a gyógyszer márciusban és áprilisban már meg is fogantam. Nos annak is már 26 éve, és akkor még tényleg nem voltak extra alacsony hormontartalmú gyógyszerek. Nekem is azt mondta a nőgyim, hogy várjukl 3 hónapot, de én nem vártam.
2008. febr. 7. 09:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! "Öreg róka" nagyon drukkolok Nektek többször olvastam a válaszodat máshol is. A Szulák is 40 fölött van és összejött a baba! Ne keseredj el!

Puszi Nektek! :-)

2008. febr. 7. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!