Akinek nincs peteérése annak nem is megy fel a hő (mint normális esetben ovu után ahogy megemelkedik)?
Én szoptatok, így mérem a hőmet. Még nem jött meg (5 hónapja szültem). Nem védekezünk, de terhes sem vagyok.
Szerintem nincs peteérésem.
A hőm 36,7-36,9 között van minden nap, nagyjából egy egyenes csík, mert görbének nem nevezném. Legtöbbször 36,8.
Amikor nem szoptattam, és úgy mértem a hőmet, akkor az alaphőm mindig 36,3-36,4 volt, amikor peteérésem volt és terhes lettem, felment 37.0-37,1-re.
Érdekes, hogy most milyen magas az alaphőm, de gondolom a szoptatás miatt.
Ha ilyen össze-vissza van a peteérésed, és babát szeretnétek, érdemes lenne ovutesztet is használod a bizti kedvéért.
Ehhez konkrét görbéket kellene elemezni, így általánosságban nehéz.
Anniyt tudok hozzáfűzni, hogy egyrészt az is normális, ha a peteérés kitolódik a cikluson belül, másrészt minden nőnek, aki élete legtermékenyebb időszakában van (20-30-ig), van évente legalább két olyan ciklusa, amelyikben nincs peteérése (anovulációs ciklus). Ilyenkor a rá következő ciklusban bármikor kilökődhet a pete,az is lehet, hogy a "rendes idejében" fog, de az is lehet, hogy jóval előbb, akár már a menstruáció alatt, vagy bármikor a ciklus első felében, ahol elvileg nem szokványos.
Ezért számolnak be sokan arról, hogy a menstruáció alatt estek teherbe, vagy más "furcsa helyen", ezért lehet védekezés nélkül gyakorlatilag "bármikor" teherbe esni.
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!