Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hol vettetek nem digitális...

Hol vettetek nem digitális lázmérőt?

Figyelt kérdés

A higanyosat sajnos eltörtem, venni akartam újat, de azt mondták, hogy higanyos már nincs, adtak helyette valami más lötyivel töltöttet, de egyszerűen meghülyülök, mire lerázom! Már akkor nehéz volt lerázni, amikor megvettem, de tegnap már 10 percig rázogatta a család, mire lement.

Ezt gyógyszertárban vettem, hol lehet normálisat kapni?

2011. márc. 4. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy nincs már higanyos. Ez azt hiszem alkoholos, amit vettél!
2011. márc. 4. 10:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Közben pont most találtam egy ilyet:

Hogyan kell lerázni a higanymentes lázmérőt?

A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel.

A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása).

Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni.

Sokak számára a kezdetekben komolyabb gondot jelenthet a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázási művelet elsajátítható.

Hát nagyszerű, ezek szerint nem az enyém gyatra minőségű, hanem esélyem sincs normálisat venni. :)

Na mindegy akkor... ti vigyázzatok a higanyosra nagyon, mert egy kincs. :D

2011. márc. 4. 10:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Na, kipróbáltam, de így se megy le.

Szóval ha mégis van valami tippetek, akkor szívesen fogadom.

2011. márc. 4. 10:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Sikerült megtalálnom a megoldást! :D

[link]

Na, végül is jól elbeszélgettem magamban... de a lényeg, hogy tényleg le lehet így rázni, hihetetlen. :D

2011. márc. 4. 10:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Köszi! Ez hasznos link volt!

Én még csak most akarok venni, de már majdnem elbizonytalanodtam.

Kb mennyi idő alatt mér?

2011. márc. 4. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Én digitálist használok. Nincs vele gondom. Szép, egyértelmű a görbém mindig. Csak arra kell vigyázni vele, hogy csipogás után még tovább kell mérni.
2011. márc. 4. 13:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Én 5 percig szoktam a számban tartani, utána nem is megy feljebb, de lehet, hogy 2 perc alatt is megmér, nem tudom. :)

Van nekem is digitális is itthon, de abban valahogy nem bízok....de lehet, hogy ez az én dilim. :D

2011. márc. 5. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!