Ébredési hőmérsékletet akkor kell mérni, amikor felébredsz vagy minden reggel ugyanakkor?
Húzd fel az órát telefont egy bizonyos időre amikor még alszol és ágyban fekve kell mérni. utánna kelhetsz fel.
csak így lesz értékelhető.
Az ideális az, ha a közvetlen ébredés utáni mérés mindig kb. ugyanarra az időpontra esik (fél órán belül)
Én pl. 6 és fél hét között szoktam mérni. Ha felébredek fél 5-kor, akkor visszaalszom még kicsit. Ez tapasztalatom szerint nem befolyásolja. Ha fel is kelsz pl. fél ötkor néha, akkor szerintem mérd meg, de a diagramba csak úgy jelöld, hogy a görbénél ne vegye figyelembe. Szerintem ha fél ötkor fölkelsz és hatig ott forgolódsz, tv-zel, kimész pisilni vagy iszol, akkor már nem érvényes, mert az nem teljesen nyugalmi állapot.
Akkor mérd 4 órakor. Csak akkor le kell feküdnöd 10 körül.
Egyébként volt már, hogy én is felébredtem 30 perccel előbb és nem bírtam visszaaludni, ilyenkor megmértem, és nem vettem észre különbséget a szokásoskor mérthez képest. De ez ciklusonként 1-2 nap, rendszeresen szerintem nem érdemes ezt csinálni.
Mindig ugyanabban az időpontban és ébredés után kell mérni.
Inkább állítsd be az órát kicsit korábbra, de minden nap ugyanakkor mérd.
Aztán még visszaaludhatsz, ha nem akarsz még felkelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!