Kiderült, hogy pco-m van. Sorstársak írnátok nekem, hogy mi lett veletek azóta, hogy kiderült a pco-tok? Megyek endokrinológushoz, de csak márciusban, ekkorra kaptam időpontot. Szeretnénk kisbabát.
Szia!Én elkezdtem mercformint szedni meg clostit kaptam tüszőrepesztő szurit és az első hónapba megfogant a gyerkőc.
Azóta megint babát várok és megint ugyanezeket a gyógyszereket szedtem és megint egyböl terhes lettem.
Sok sikert!
Szia!
Nálam fél éve derült ki, nem akarok és nem is fogok gyógyszert szedni.Állandó vérzés, hízás, szőrösödés stb. volt.
Szigorú diétát kaptam, iszom a cickafark+palástfű teákat, és pozítívan állok hozzá.(ugyis rendben lesz minden,nekem is összejön spanolom megem, nem keseredek el)
Most észrevettem hogy nem olyan erős a szőrnövekedés, már nincs véres folyás, bár még csak 3 hete!!! kezdtem ezt el csinálni. Még megvárom a következő menszit, és TUDOM HOGY ÖSSZE FOG JÖNNI!
Nem tudom, hogy érdekel-e, de én ezt a diétát kaptam:
-reggel szénhidrát bőségesen
-ebédre bármi(kereteken belűl)még egy kis desszert is
-este egy szelet natúr hús zöldségekkel vagy gyümölcs
És a legfontosabb hogy min. 4, de inkább 5 órának el kell telnie az étkezések között, közben semmi, de tényleg semmi csipegetés, nasi.
Meg lehet szokni, ha rááll a szervezeted.
Sok sikert a továbbiakhoz, és mielőbbi babázást!
Nekem 2009 júniusában derült ki, hogy pcos-m van, már majdnem egy éve próbálkoztunk a babaprojecttel, de nem jött össze, utána mentem el kivizsgálásra. Diéta, októberben műtét, november 19-i kontrollon a dokim gratulált a babához. 2010 augusztus 1-jén megszületett a kislányom. Most már 6 hónapos múlott.
Mindent bele, és csak pozitívan. Sok sikert.
Nekem 92-ben, amikor 12 éves voltam derült ki. Sajnos én is tiszta szőrös vagyok és azóta csak emelték a gyógyszeradagomat! Jelenleg 3.babámat várom, rengeteget hánytam mindegyikkel. Ha nem is egyszerre, de hosszas próbálkozás után mindhárman megvannak. Közben 1 éve ugyanez miatt a betegség miatt ikerbabákat vesztettem el, méhen belül leállt a szivecskéjük. Fontos a rendszeres gyógyszerszedés és a control.
Kitartást kívánok!
Nekem 18 évesen derült ki, egy fórumon olvastam, hogy menzesz előtt szoktak barnázni a PCOS-s nők, rendszertelen a vérzésük, hullik a hajuk, pattanásosak, szőrösödnek, nehezen fogynak stb. Szinte minden tünetem megvolt, a meddőség is, mert nem mindig figyeltünk oda a védekezésre, mégsem történt "baj". 2 hónap múlva óriási cisztát látott nálam a nőgyógyász, utána még 3 doki is, az utolsónak jó UH készüléke volt, látta mellette a sok mini cisztát. Egyértelmű volt a PCOS. :( Elkezdtem Diane 35-öt szedni, egyszer nem vettem be a szünet után és vártam a következő menzeszre, hogy újra elkezdjem a fogigátlót. De nem jött meg. Valahol írták, hogy akár 1 évig is kimaradhat gyógyszer elhagyása után. Nem izgultam, csak a párom, aki rávett egy tesztre. Kétcsíkos lett! Azóta született már kistestvére is, aki teljesen spontán fogant. :)
Az első magyarázata: a gyógyszer mesterségesen gátolja a peteérést, így amikor hirtelen abbahagyjuk a szedését, a rebound-effektus miatt spontán peteérés alakul ki (amennyiben nem várjuk ki a 3 hónapot, de a dokim szerint ha nem tisztult volna ki a Diane a szervezetemből, nem eshettem volna teherbe).
A kezelésben fontos a diéta és a testmozgás. Meg persze a metformin. Nekem endokrinológus is a dokim, de csak akkor ír fel metet, ha újra teherbe akarnék esni, mert szerinte kicsit túl van dimenzionálva a PCOS. Nem erőszakoskodom vele, ha nem ír, akkor nem ír. Marad a diéta és a mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!