Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek létezhet ilyen?...

Szerintetek létezhet ilyen? Hallottatok már ilyenről vagy ez csak az én elméletem?

Figyelt kérdés
Szóval azt vettem észre az elmúlt évek során, hogy mindig csak akkor jön elő gombás fertőzésem, ha védekezés nélkül vagyunk együtt (konkrétan arra gondolok, ha sperma kerül belém). Szerintetek lehetséges, hogy allergiás vagyok a férjem spermájának valamilyen összetevőjére? Ez már a 17. próbálkozós hónapunk baba ügyben és peteérés időszakában ugye sűrűn együtt vagyunk és mindig előjön ez a gombás fertőzés. Előző terhességem előtt is mindig volt ilyen gondom, amíg fogamzásgátlót szedtem. Aztán a terhesség 9 hónapja alatt egyszer sem (mindig megszakításosan voltunk együtt) és szoptatás alatt sem, mert akkor is megszakítással védekeztünk. És most, hogy megint próbálkozunk mindig előjön. Ezért gondoltam arra, hogy esetleg a sperma okozza. Hallottatok már ilyenről, hogy esetleg lehetséges lenne? Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 7. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen, nővérem is így járt :) Nődokija írt fel neki hüvelykúpot+tablettát (a tablettát a férjének is kellett szednie). Azt nem tudom, hogy még mindig szedik-e, tehát állandóan kell-e alkalmazni, vagy csak kúra szerűen, de tudom, hogy a problémájuk a gyógyszer hatására megszűnt.
2011. febr. 7. 15:55
 2/11 kisnita ***** válasza:
Konkrétan ilyenről még nem hallottam, viszont engem szokott csípni a párom spermája, de gombás fertőzést még tőle nem kaptam el. (wc és strandon már kaptam sajnos:S) Lehet, hogy a savas lúgos kémhatás miatt van. Nem tudom ez befolyásolhatja-e nálatok a teherbe esést, mindenesetre én megkérdeznék egy nőgyógyászt.
2011. febr. 7. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek volt olyan, hogy fűhöz fához rohangáltak, mert nem lett terhes a csaj, aztán a sokadik doki kiderítette, hogy van valami baci (v. vírus?) a férje spermájában, ami miatt nem jött össze a baba. Komplex gombaölős kezeléssel helyreállt a béke és jött a baba.
2011. febr. 7. 15:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kb. 1,5 éve voltunk mindketten szűrésen. Nálam a hüvelyből vettek mintát, a férjemnél pedig a húgycsőből. Ezt nézték chlamydiára, ureaplasmára, gombára, hpv-re, herpesre,....(7 féle vírusra és baktériumra nézték). Nála nem volt semmi, nekem akkor az ureaplasma lett pozitív, abból antibiotikummal kikezeltek. Most volt férjem andrológiai vizsgálaton, minden oké. De azt, hogy megnézzék nincs e valami baci benne, azt külön kell kérni és azt is andrológus csinálja?
2011. febr. 7. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia! A sperma lúgos, elképzelhető szerintem hogy ez felboríthatja a hüvely PH-ját, ha egyébként is hajlamos vagy ilyesmire, és utána jön is a gomba. Habár nem vagyok orvos, csak egy tipp.

Vagy még az is lehet hogy a férjed nem lett kikezelve rendesen az előző betegségből.

2011. febr. 7. 16:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Elsőnek: ilyen szájon át szedhető gyógyszert mi is kaptunk már többször, de csak átmenetileg használ. Egy ideig jó és aztán mindig előjön. Azért mentünk anno arra a vizsgálatra, mert én akkor arra gyanakodtam, hogy biztos a férjem fertőz engem, csak neki nincs tünete, de neki minden eredménye negatív lett. És ezért gondolom, hogy esetleg a spermájában van valami. Nagyon el vagyok keseredve, mert ilyenkor az együttlétet is akadályozza és ugye baba pedig csak úgy lehet.
2011. febr. 7. 16:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: pont ez az, hogy a férjemet nem kellett kezelni, mert neki minden negatív lett.
2011. febr. 7. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Én hallottam is és olvastam is erről.

Van ilyen,hogy sperma allergia!

Annak is hasonlóak a tünetei mint a gombás fertőzésnek.

Vagy a másik verzió,hogy a férjednek meg nem gyógyult fertőzése van már évek óta,és amíg őt nem kezelik ki,mindig átadja neked.

Itt olvashatsz erről:

[link]

2011. febr. 7. 16:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekunk nem derult ki hogy miert de nalunk is igy volt,sot a baba sem jott jo sokaig(4ev)bar baba celbol de mi mindketten felvettuk a gynevac injekciot,baba nem lett belole de azota sem voltam gombas,ennek lassan 3eve.

nekem is pe kornyeken volt,kaptam kremet,kupot mindketten kentuk,egy darabig hasznalt de kovetkezo honapban ujra elojott.

2011. febr. 7. 17:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ennyien válaszoltatok. Én is kaptam már gynevac vakcinát, de a férjem nem. Mondjuk nekem azóta is folyamatosan vannak ilyen panaszaim.
2011. febr. 7. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!