Az előbb az egyik oldalon azt olvastam, hogy ha a teszt pozitív, akár halványan is, biztos terhességet mutat. Ennek az állításnak mennyire lehet hinni?
Attól függ,h mennyire friss a terhesség.
Mondjuk nekem a mensi napján tisztán,és pillanatok alatt megmutatta a terhességet:)Olyat vegyél,ami cseppentős,azok sem nagyon drágák,sőt.HA kétség maradt benned,tesztelj mégegyszer.
Ezt találtam a www.babatervezok.otthona.net-en:
Egy ciszta is magasan tarthatja a hömérsékletet, anélkül hogy egy terhesség állna fenn. Ugyanez a hatása a progeszteron tartalmú szereknek is, mint utrogesztán, duphaston vagy homeopatiás szereknek, mint bryophyllum. Németországban azt javasolják utro és duphaston szedése esetén, hogy addig ne hagyja abba a nö a szerek szedését, amig a várt vérzés napján negatívat nem tesztelt. Különben a baba a progeszteron hiányában elköszönhet. Ha a teszt pozitív, akkor a progeszteront a 12. hétig is lehet szedni, így nem fog megártani.
Léteznek nagyon ritka HCG-termelö ciszták, amelyek ugyan csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.
Ezen kívül léteznek egyéb HCG-termelö sejtek is (terhesség nélkül), amelyek férfiakban is megjelenhetnek: a tüdöben, a mellékvesében, a herékben, a mellben vagy a hasnyálmirigyben. Ezek is hamis eredményre vezethetnek. (Forrás: Wikipedia (angol), Dysgerminoma (angol), Medizininfo (német), iVillage (angol), Med4you (német).)
Nem tudom már melyik teszten olvastam, őskövület volt, de a tájékoztatóban benne volt, hogy ha negatív a teszt, az az egy nem biztos. Felsorolt azt hiszem három gyógyszert, és a rosszindulatú cisztákat, mint HCGt termelő eseteket, de ezek, ha rendszeresen szűrnek/nem élsz velük kizárhatóak, és így a poz teszt, legyen az halvány, erős, az terhesség GYANÚJÁT jelzi(szívhangot ha látnak, akkor biztos, hogy megmaradt a terhesség, babád lesz, addig csak gyanúsak vagyunk, az esetleges korai vetélések miatt)
Remélem segítet
Nekem is nagyon halvány volt a második csík a teszten(Gabriel), és már 13 hónapos a kisfiam!
A halvány csík az pozitív.
Gratulálok.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!Én is Gabriel tesztet csináltam, és mindkettőn a második csík halvány lett!A bizonyosság kedvéért voltam dokinál,és akkor már 12hetes voltam!(közben volt pecsételős mensim amire azt hittem megjött....,de a doki azt mondta hogy normális,"tisztító"mensi!)tehát 90%hogy baba van a dologban:)Gratulálok:)
18 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!