Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az ideélis testsúly...

Mennyi az ideélis testsúly teherbeeséshez? Tapasztalatok, vélemények?

Figyelt kérdés
Magas vagyok(175cm) és sajnos mindigis elég vékony voltam, most jelenleg 59kg. Ez most már egész jó, mert volt ennél rosszabb is! Nyáron szeretnék teherbe esni, addig még megpróbálok magamra szedni 1-2 kilót (de legalábbis megtartani a mostanit). Viszont ha nem sikerül, lehet ebből valami 'probléma'?
2011. febr. 4. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nem a súlyod a lényeges, hanem hogy egészséges legyél, és normálisan étkezzél. Vannak akiknek egyszerűen ilyen az alkatuk, gyorsabb az anyagcseréjük, kevésbé hajlamosak hízásra. Ne ez legyen a döntő szempontod a babavállalásnál. Ha van egy jó, biztos házasságod, és a körülményeid is elfogadhatóak, akkor hajrá. :D
2011. febr. 4. 12:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, én pont ilyen vagyok, ilyen alkat, pedig eszek nem is keveset!!:)

Csak egy kicsit aggódom, nehogy a babának hátránya legyen majd belőle (fejlődés szempontjából, kicsi súly, koraszülés...) Remélem persze azért, ha addig nem is a terhesség alatt jönnek majd fel rám a kilók!!:)

De egyéként más minden adott...:)

2011. febr. 4. 13:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ne izgulj mert a tested nagyon jol tudja hogy kepes vagy-e kihordani egy gyereket vagy sem...ha korosan sovany lennel akkor egyszeruen kimaradna a havid es nem lenne peteeresed...igy vedekezik a tested egy esetleges terhesseg ellen ha nem megfelelo az allapotod...amugy ha kiszamolod a testomegindexedet akkor meg az idealis taromanyban vagy...nincs szukseged hizokurara...vegyel mar most vitaminokat mert a tavasz bekoszontevel amugy is kell a testednek egy kis +...
2011. febr. 4. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj. A sógornőm kb egy 16 évesnek megfelelő testfelépítéssel rendelkezett teherbeeséskor. Most is 48 kg. körül van.

Ügyesen kihordta a babát, nagyon sokat hízott közben, és utána mintha semmi sem történt volna ledobott mind egy szál kilót. Az orvos mindig tájékoztatni fog, ha úgy véli nem megfelelő a súlyod. Sok sikert!

2011. febr. 4. 15:09
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást, akkor ezen nem fogok izgulni...:)

Vitaminokra mindenképp gondoltam én is! Ti melyiket ajánlanátok?

2011. febr. 4. 15:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Estleg még tapasztalatokat, tanácsokat szívesen fogadnék!
2011. febr. 18. 21:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 172 cm, 56 kg vagyok. Nem gondolom, hogy ez kevés lenne. Nem kell tömnöd magad! A lényeg, hogy egészségesen táplálkozz! Én Gravidát szedek.
2011. febr. 27. 14:25
 8/9 anonim ***** válasza:

A nőgyógyászok pont azt nem szokták szeretni, ha vki nagyon kövér, mondjuk főleg ha a cukra sem tökéletes.

Nem vagy vészesen sovány, gondolom működik a hormonháztartásod is, én tuti egy grammot se akarnék hízni emiatt. Sok sikert a próbálkozáshoz, nem ezen fog múlni :-)

2011. febr. 27. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia

szerintem a súlyod rendben van, arra esetleg egy-két plussz kilóval "készülhetsz", hogyha hányós kismami leszel és nem tudsz enni, akkor azért 55 kg alá ne menj le (magyarán legyen egy pici vésztartalék).

A vitaminnal kapcsolatban: nagyon egyéni. nekem három terhességem volt és csak harmadik terhességemnél jöttem rá, hogy nekem jobb külön szedni a vitaminokat és a folsavat (így ekkor már nem Gravidát, Elevitet stbszedtem, hanem folsavat, vasat, magnéziumot és C vitamint külön-külön.) sokkal kevesebbet híztam és a kisfiam nagyobb lett, ez lényeges, mert az első két gyreekem kissúlyúnak számított. Azt hiszem nekem nem szívódott fel a komplex vitamin, csak hízlalt.

2011. febr. 28. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!