Mennyi az ideélis testsúly teherbeeséshez? Tapasztalatok, vélemények?
Hát igen, én pont ilyen vagyok, ilyen alkat, pedig eszek nem is keveset!!:)
Csak egy kicsit aggódom, nehogy a babának hátránya legyen majd belőle (fejlődés szempontjából, kicsi súly, koraszülés...) Remélem persze azért, ha addig nem is a terhesség alatt jönnek majd fel rám a kilók!!:)
De egyéként más minden adott...:)
Ne izgulj. A sógornőm kb egy 16 évesnek megfelelő testfelépítéssel rendelkezett teherbeeséskor. Most is 48 kg. körül van.
Ügyesen kihordta a babát, nagyon sokat hízott közben, és utána mintha semmi sem történt volna ledobott mind egy szál kilót. Az orvos mindig tájékoztatni fog, ha úgy véli nem megfelelő a súlyod. Sok sikert!
Köszönöm a biztatást, akkor ezen nem fogok izgulni...:)
Vitaminokra mindenképp gondoltam én is! Ti melyiket ajánlanátok?
A nőgyógyászok pont azt nem szokták szeretni, ha vki nagyon kövér, mondjuk főleg ha a cukra sem tökéletes.
Nem vagy vészesen sovány, gondolom működik a hormonháztartásod is, én tuti egy grammot se akarnék hízni emiatt. Sok sikert a próbálkozáshoz, nem ezen fog múlni :-)
Szia
szerintem a súlyod rendben van, arra esetleg egy-két plussz kilóval "készülhetsz", hogyha hányós kismami leszel és nem tudsz enni, akkor azért 55 kg alá ne menj le (magyarán legyen egy pici vésztartalék).
A vitaminnal kapcsolatban: nagyon egyéni. nekem három terhességem volt és csak harmadik terhességemnél jöttem rá, hogy nekem jobb külön szedni a vitaminokat és a folsavat (így ekkor már nem Gravidát, Elevitet stbszedtem, hanem folsavat, vasat, magnéziumot és C vitamint külön-külön.) sokkal kevesebbet híztam és a kisfiam nagyobb lett, ez lényeges, mert az első két gyreekem kissúlyúnak számított. Azt hiszem nekem nem szívódott fel a komplex vitamin, csak hízlalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!