A menstruáció előtt, hány nappal kell történnie a megtermékenyítésnek, hogy az elmaradjon?
Igaza van az előttem szólónak, általában a 2 ciklus közepén van a legnagyobb esély a teherbe esésre, de ezek a napok korábban és később is eljöhetnek. Ha biztos szeretnél lenni, hogy mikor a legaktuálisabb, akkor kezd el mérni a reggeli ébredési hőmérsékleted és amikor hirtelen növekedést észlelsz akkor pontosan tudod mikor van peteérésed! Így betájolhatod nagyjából, hogy neked mikor van a legnagyobb esélyed a teherbe esésre!
És ha sikerült megtermékenyíteni a petesejtet, mindegy hogy a mensi előtt egy héttel vagy 3 nappal, akkor nem fog megjönni...kis pecsételő vérzés vagy barnás folyás lehet, de ugyebár a normális, átlagos vérzés az kimarad!
Minden jót ha babát szeretnétek, akkor az a legjobb, ha minden este megszeretgetitek egymást :)!
De a nőgyógyász Uh vizsgálat során megmondja.
Én tegnap voltam doktorbácsinál. Nagyon kedves volt megvizsgált rákszűrést csinált és Uh is.
A következő mensimnél el kell kezdenem mérni a hőmet.
Megmondta melyik nap menjek hozzá hormonvizsgálatra és uh ra a ciklus alatt, hogy legyen egy kép mire a baba projekt beindul.
Ő tegnap azt látta 2 nap múlva lesz igazán peteérés.
Így már tudom miért szokott úgy fájni a hasam néha és azt is hogy ha olyankor szeretkezünk a párommal olyankor olyan furcsán fáj és húzódik a hasam alja... Menj el dokibácsihoz és Ő segít neked ebben...
Én se hittem volna hogy ez így megy :)
Májusban szeretnénk próbálkozni addig szedem a folsavat és majd áprilistól az elevitet is :) megalapozom a babám jövőjét. Már most terhesnek érzem magam :)
Tudom hogy peteérésnél,[is]; csak az érdekelt, mi a helyzet más estben.->[amiben leírtam].
ui.:Köszönöm a hasznos válaszokat, és jó babázást :) sok egészséget:).
A megtermékenyített petesejt pár nap alatt ér le a méhbe, ahol beágyazódik, a 7-10 napon. Szerintem, hogyha menzikor még nincs a méhben, akkor meg fog jönni, és ha utána talál még magának beágyazódásra alkalmas helyet, akkor be is ágyazódik. De azért kisebb az esély a teherbeesésre félidőn kívül, mert:
1. általában egy hónapban 1 petesejt érik meg, a ciklus 14 napján (mondom, általában, de lehet kivétel, hogy nem a 14 napon)
2. menzesz után vékony a nyálkahártya, és nincs hova befúródni a petesejtnek.
Persze, mindkét dolgot meghazudtoló esetek vannak, és valóban, lehet terhes maradni menzi előtt 1-2 nappal, ha a fent említett 2 dolog bejön, mégis. Azt hiszem erre vonatkozott a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!