Milyen vizsgálatokat érdemes csináltatni gyerekvállalás előtt?
A párommal végre elhatároztuk, hogy belevágunk a babaprojetkbe.
Az a kérdésem, hogy kell-e előtte valamilyen (vér, szűrések) vizsgálatokat elvégeztetnem, vagy egyszerűen csak vágjunk bele?
11-én megyen nőgyógyászhoz rákszűrésre, annak az eredményét azért szeretném megvárni (már plasztikáztak egyszer P3 miatt 2,5 éve). Ezen kívűl van valami vizsgálat amit érdemes megcsináltatnom? Toxoplazma előtte, vagy ráér? Van cicám, bár tudom nem feltétlenűl tőle kaphatom el.
Szia!
Én nyáron voltam a nődokimnál, mivel ismer, annyit mondott mindent bele és reméli, legközelebb akkor találkozunk, ha egy + teszt miatt jövök vissza!
Amúgy akkor rákszűrést csinált és nem volt semmi problémám!
Szia!
Nincsenek ilyen kötelező vizsgálatok, csak ha gondolod.
Értem ez alatt hsg(petevezető átjárhatósági), hormon vizsgálat, meg síma ultrahang, ahol képet kapunk a petefészkekről...
Nálam ezek megvoltak, s ki is derültek hogy van sajna probléma rendesen..Így egy csomó időt nyertem, meg a sok szenvedéstől mentettem meg magunkat, mert mivel kiderültek a problémák, így tudják is kezelni!
Remélem segítettem!
Szia
mi elmentünk a Bolgárkerék utcai családtervező intézethez. 12.000 Ft a dija, ezért a 12.hétig foglalkoznak veletek. van egy általános elbeszélgetés, felteheted a kérdéseidet, védőnővel találkoztok. ez kb 1 óra. ajánl dolgokat, amiről eldöntöd, hogy mit tartasz be és mit nem. a párodank van spermavizsgálat. mindekettőtőknek genetikai vizsgálat, egy elbeszélgetés egy pszichológus féle hölggyel a szülővé válásról. tanácsolják a nőgyógyászati vizsgálatot, illetve a fogorvost is. a pocaklakó akkor is tönkre teheti a fogaidat, amikor azok rendben vannak. és vannak egyéb extrák amiket igénybe vehetsz ott (térités ellenében).
Kedves utolsó válaszadó!
Engem nagyon felcsigáztál ezzel a családtervezési tanácsadással. Mi van benne ebbe a 12.000 ft-ba? A vizsgálatok is?
Esetleg küldenél emailt? (bár nem tudom, megnézed-e még ezt a kérdést)
szia
utolsó vagyok. ez úgy zajlik, hogy a www.ogyei.hu honlapon található telefonszámon időpontot kell kérni családtervezési tanácsadásra. ne zavarjon meg a honlapon szereplő cim, ez a Bolgárkerék u. 3-ban van. az Örstől 3-4 perc gyalog. helyben felveszik az adataitokat, kifizetitek a 12.000 Ft, és már bent is vagy a védőnőnél.
kaptok egy kis mappát, abban lesznek az adataitok egy egy-két hasznos infó tárolva. minden vizsgálathoz vidd el. ajánlja majd a hőmérőzést, a magzatvédő vitamint és kikérdez rólatok ill. mindkettőtők családi kapcsolatairól, elsősorban a betegségeket illetően. jegyzetel, amit majd lefűz az anyagotokba. neked meg felirja a fontosabb paramétereket, fogászat, nőgyógyászat stb.
időpontot kérhettek rögtön a spermavizsálatra. ez benne van az árban. majd genetikai vizsgálatra is be kell jeletnekzni, ez szitén az árban foglaltatik, csakúgy mint egy általános beszélgetés a szülővé válásról egy pszihológus hölggyel. ez is az árban van.
ha már megvan a baba, akkor az ultrahang is benne foglaltaik az árban.
mi még a genetikai vizsgálat előtt állunk. a spermavizsálaton vagyunk túl. szóval lehet, hogy még mást is tartalmaz a "csomag". csak még nem jutottunk el odáig. eddig ezt vettem ki a hölgy szavaiból. de nagyon kedvesek és segitőkészek.
láttam, hogy inditanak szülésre, szülőségre felkészitést is. persze ezért már fizetni kell. de 4 szakember tarja.
szerintem nem lehet rossz :))
Remélem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!