Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Felsorolnátok létszi, hogy...

Felsorolnátok létszi, hogy mik azok az ételek, amiket terhesen nem ajánlatos enni?

Figyelt kérdés

husok halak sajtok stb...???

elöre is köszönöm a válaszokat.

2009. febr. 5. 01:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Peneszes sajtot nem ajanljak pl. tobbet nem tudok.

De tudod mit mondok, barmit ehetsz, csak a mertek a lenyeg!!

2009. febr. 5. 01:49
 2/9 anonim ***** válasza:

nekem az orvos a kovetkezoket mondta:

kerulni kell: erlelt sajt (soft cheese), tehat camembert, brie, minden amin penesz van. Pl a kremsajt azt lehet enni. ill egyeb sajtot is lehet enni.

nyers hust mint pl smoked salmon (fustolt lazac), sushi, tonhal nyersen, minden ami nyers hus, tehat tatarbifsztek. Halat azt mondta modjaval egyem, lehetoleg ne minden nap legyen hal a menun.

keruljem tovabba a frissen facsart gyumolcsleveket amiket a bevasarlokozpontokban arulnak mert nem tudni h megmossak e a gyumolcsot elotte. inkabb vegyem a boltba. tovabba pasztorozott tejet es tejtermeket igyak, ne frissen facsart tejet. sok gyumolcsot es zoldseget kell enni. kerulni kell a zsiros kajakat a gyorsettermekben keszult kajakat. kerulni kell azokat az elelmiszereket amiben a listeria nevu bakterium van benne. ne egyel tul sokat egyszerre inkabb tobbszor kevesebbet. ha emelyegnel nekem a hideg narancsle vagy ananaszle bevalt ra, ill haztartasi keksz vagy babapiskota.

Remelem segitettem.

13 hetes kismami

2009. febr. 5. 04:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem egyedül a kókuszt emelte ki, hogy ne egyek (nem tudom, hogy csak a nagyon-nagyon magas zsírtartalom miatt-e, vagy más oka is van), ettől eltekintve azt mondta, mindent ehetek néhány szabály betartásával (halat jól átsütve, tojást nem nyersen, májat csakis hetente max egyszer, stb).
2009. febr. 5. 04:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.. Itt sok hasznos étkezési tanácsot olvashatsz a terhesség időszakára: [link]
2009. febr. 5. 04:43
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

a fenntieken kívűl:

zsálya, fahéj, pemetefű

nyers tojás

májat mértékkel.

chipset meg ilyesmit is csak mértékkel.

2009. febr. 5. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem a májat kifejezetten ajánlották, mivel vashiányos vagyok, csak én utálom.

Egyébként eszek mindent, már amit a diéta mellet lehet, így is elég nehéz.

2009. febr. 5. 08:03
 7/9 anonim ***** válasza:
A vashiányra jó a máj, viszont ha egy héten többször eszel, az A-vitaminnal megmérgezed a babát.
2009. febr. 5. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez mind olyan etel, amit az ember nem eszik nagyon. Elvetve csak szerintem.

Legalabbis en meg soha nem ettem nyers tojast (eszembe sem jutna semmivel sem tiramisuval sem), majat ritkan, peneszes sajtot ritkan, halat eszek mert imadom, de persze nem mindennap.

Szoval eleg kulonlegessegeket nem lehet csak enni.

En ettem mindent, nekem a dokim soha semmit nem mondott.

2009. febr. 5. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Én ettem tiramisut többször is, imádom.
2009. febr. 6. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!