37-39 évesek akik most, vagy pár éve kezdtétek a gyerekprojektet, hogy sikerül (sikerült)?
Barátnőm barátnője 40 évesen találta meg élete párját, 41 és 43 évesen két egészséges gyerekük lett.
Én ismerősöm 40-el szülte első egészséges babáját. (Nem tudom, lesz-e még nekik, de ha beköszön, nem fognak tiltakozni, az biztos)
Másik barátnőm is 39-el kezdte, ennek már 3 éves, nekik sajnos nem jött össze eddig.
Szerintem kb 40- 42 év az a határ, ameddig belefér, mert (ne haragudj, hogy ilyet irok) utána már statisztikailag nem éred meg, hogy a gyereked felnött lesz és önállóan tud élni. Az átlagéletkor kb 70 év, és egy ember 30 éves kora körülre jut el addig, hogy ne kelljen a szülö támogatása, akár anyagilag de föként lelkileg. Gondolom, hasonló okok miatt gondolkodsz, de most még nyugodtan belekezdhetsz, nem vagy elkésve, de sok idöd már nincs meggondolni.
Viszont bizonyos rendellenességek gyakrabban fordulnak elö 35 ev felett, ezért egyrészt nagyon lelkiismeretesen kell ellenörzésre járnod, másrészt elöre el kell döntened, hogy ha netán fogyatékos gyereket vársz, akkor vállalod-e vagy elveteted. Ez tényleg fontos kérdés, mert ha 40 évesen szülsz olyan fogyatékos gyereket, aki élete végéig felügyeletre szorul, akkor hogy biztositod ezt neki, ha te már nem élsz? (Ne haragudj, hogy megint arra célzok, hogy meghalsz, de reálisan kell gondolkodni) Ha a gyereked ekkor 30 éves, akkor még kb. 40 évig valakinek gondoznia kell - és ki lesz ez? Ezért fontos, hogy elöre átgondold, hogy mit tennél, képes lenné-e elvetetni a gyereket. Természeresen közel sem biztos, hogy baja lenne, több ismerösnek is született 40 körül egészséges gyereke.
Elöször jól gondoljato át mindent, és utána ha gondolod, nyugodtan vágjatok bele, elkésve még nem vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!