Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 37-39 évesek akik most, vagy...

37-39 évesek akik most, vagy pár éve kezdtétek a gyerekprojektet, hogy sikerül (sikerült)?

Figyelt kérdés
Szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogy készül fel a gyermekáldásra, ki, hogy erősíti a szervezetét, hiszen már nem vagyunk 20 évesek ilyenkor jobban oda kell figyelni, mint egy fiatalabb nőnek? És aki már sikeres terhességet ért meg ennyi idősen,egészséges lett a baba?Mert ennyi idősen már nagyobb a rizikófaktor.Mit tegyek, 38 vagyok, ennyi idősen is vállalljak még gyerkőcöt? Most találtam meg pár éve az igazit.Nem szeretnénk gyerek nélkül leélni az életünkket, sőt két gyerekszobát is beterveztünk az új házunkba építéskor.Szerintetek belefér még két gyerek a 38 éves koromba? Járt már valaki ebben a cipőben mint én, hogy szeretne de nagyon fél a kora miatt?
2011. jan. 25. 08:33
 1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen a 39 évesnél idősebb anyukák tapasztalatait is kérném,meg aki második harmadik babát vállalt azokét is, csak kérlek írd le hány évesen sikerült, stb.
2011. jan. 25. 08:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm barátnője 40 évesen találta meg élete párját, 41 és 43 évesen két egészséges gyerekük lett.

Én ismerősöm 40-el szülte első egészséges babáját. (Nem tudom, lesz-e még nekik, de ha beköszön, nem fognak tiltakozni, az biztos)

Másik barátnőm is 39-el kezdte, ennek már 3 éves, nekik sajnos nem jött össze eddig.

2011. jan. 25. 08:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kb 40- 42 év az a határ, ameddig belefér, mert (ne haragudj, hogy ilyet irok) utána már statisztikailag nem éred meg, hogy a gyereked felnött lesz és önállóan tud élni. Az átlagéletkor kb 70 év, és egy ember 30 éves kora körülre jut el addig, hogy ne kelljen a szülö támogatása, akár anyagilag de föként lelkileg. Gondolom, hasonló okok miatt gondolkodsz, de most még nyugodtan belekezdhetsz, nem vagy elkésve, de sok idöd már nincs meggondolni.

Viszont bizonyos rendellenességek gyakrabban fordulnak elö 35 ev felett, ezért egyrészt nagyon lelkiismeretesen kell ellenörzésre járnod, másrészt elöre el kell döntened, hogy ha netán fogyatékos gyereket vársz, akkor vállalod-e vagy elveteted. Ez tényleg fontos kérdés, mert ha 40 évesen szülsz olyan fogyatékos gyereket, aki élete végéig felügyeletre szorul, akkor hogy biztositod ezt neki, ha te már nem élsz? (Ne haragudj, hogy megint arra célzok, hogy meghalsz, de reálisan kell gondolkodni) Ha a gyereked ekkor 30 éves, akkor még kb. 40 évig valakinek gondoznia kell - és ki lesz ez? Ezért fontos, hogy elöre átgondold, hogy mit tennél, képes lenné-e elvetetni a gyereket. Természeresen közel sem biztos, hogy baja lenne, több ismerösnek is született 40 körül egészséges gyereke.

Elöször jól gondoljato át mindent, és utána ha gondolod, nyugodtan vágjatok bele, elkésve még nem vagy.

2011. jan. 25. 08:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat
2011. jan. 25. 08:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz, kicsit előbb kezdtük, az első babánál 33, majd 35 végül 37 voltam, az uram pont 10-zel több (az is szempont ugyanis, az apa hány éves). Mind egészséges, a 2. és 3. babánál voltam korionboholy biopszián, itt nézték, nem Down kórós-e, vagy egyéb genetikai rendellenességük nincs-e. Az első gyerek volt betervezve, a következők csak úgy becsúsztak, de nem bánunk semmit. Azt hiszem, ha már egyszer szültél, a szervezeted sokkal gyorsabban képes újra bevállalni ezt az állapotot, mint más esetben. Van olyan pár az ismeretségi körünkben, akiknek hosszú éveken át nem jött össze; vagy nem maradt meg a spontán baba, vagy a lombik ment el. Aztán egyszer csak a lombik sikerült mégis, és most egy spontán terhességben van éppen a másodikkal. Igaz, mérlegelni kell, hogy mi lesz majd x év múlva, de csak és kizárólag e miatt ne add fel, hogy legyen gyereked, ha te és a párod nagyon szeretnétek!
2011. jan. 25. 10:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem, ez nem kérdés, ha vágytok rá, persze, hogy vágjatok bele a babaprojektbe! Nem mindenki olyan szerencsés, hogy 30 éves kora előtt megtalálja a párját. Nemrég voltam genetikai tanácsadáson, ahol a genetikus a koromat(36) hallva azt mondta, én bakfisnak számtok náluk, van egy anyukája, aki 40 évesen találta meg a párját, most 47 éves és a negyedik gyermeküket várják. Mind a néggyel átestek a méhlepény-biopszián, és mind egészséges volt. Persze, ez egy kicsit túlzás, szerintem olyan 43-45 éves korig érdemes próbálkozni. Neked addig akár még két gyermek is belefér, majd meglátod, hogy viseled a terhességet. Sok sikert!
2011. jan. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!