EGY vetélés után ajánlott duphastont vagy utrot kérni, vagy automatikusan adják, vagy esetles valakinek azt mondja az orvos, hogy nem kell szednie?
Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 18:42
1/5 anonim válasza:
Missed ab után nem kaptam én semmit az ég világon! Amúgy mik ezek? Tudatlan vagyok.
2/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy mi volt a vetélés oka és rendben vannak-e a hormonjaid. Vetélés után érdemes kivizsgálást kérni, legalább a 3. és 21. napi vérvételt. A duphastont és az utrot sárgatest elégtelenségre írják fel ami a progeszteron hormon hiánya "szebben" mondva. Ezt peteérés/tüszőrepedés után kell elkezdeni, hogy a megtermékenyült pete be tudjon ágyazódni rendesen, mivel ez a hormon készíti elő a méhnyálkahártyát. Akinél rendben van ez a hormon, annak nem írják fel, de ezt csak vérvételből, esetleg a reggeli hőből tudja megmondani az orvos.
3/5 anonim válasza:
Egy vetélés után nem adnak semmit,és nem is nagyon vizsgálgatnak.Azt mondják,ez bárkivel megeshet:(
Többedik után kezdenek vizsgálódni.
4/5 anonim válasza:
Alapos és lelkiismeretes orvos vetélés után vizsgálat nélkül is ad sárgatesthormont!Biztos ami biztos,ártani nem árt!Ne hagyd magad!
5/5 anonim válasza:
Az én orvosom adott.Májusban volt egy spontán vetélésem októberben megfogant a most 6 hós csajom és ahogy mentem az első vizsgálatra kértem hogy adjon utrogestant vagy duphastont mert a fiam is avval maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!