Judit20 kérdése:
Ma voltam a nődokinál és 6mm-es utarust és megnagyobodot bal petefészket irt a papiromra 1 hete késik 3 hét mulva vissza kell mennem túl korán mentem?
Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 12:58
1/14 A kérdező kommentje:
uterus elirtam ez mit jelent nem mondot semmit csak, hogy mennyek vissza 3 hét mulva ha nem jön meg
2011. jan. 17. 12:59
2/14 anonim válasza:
Biztos így van a leleten, hogy uterus mérete 6 cm? Mert azt nem így szokták mérni, hanem két számmal, pl. 62x72. Az endometrium vastagságát nem mérte? Mert teherbeesés szempontjából az is fontos. A megnagyobbodott petefészek nem valami jó, az leginkább cisztára, vagy más problémára utal, nem terhességre. Lehet, hogy még korai volt, azért nem látott semmit. Amúgy pozitív teszted van?
3/14 A kérdező kommentje:
Endometrium 6mm bocsánat elnéztem a petefészekre még azt mondta, hogy több apró valamik vannak benne! Akkor lehet a petefészek miadt nem jön meg?
2011. jan. 17. 13:27
4/14 anonim válasza:
Szia,
A ciklusod hányadik napján jársz? A petefészekben gyöngysorszerűen elhelyezkedő kicsi kis pontok, utalhatnak PCO-ra is. Ha egy hete késik akkor kevés a méhnyálkahártya 6 mm-es vastagsága. Nekem 1 hét késés után kézi vizsgálat után már megállapította a terhességet és az UH-n is lehetett látni a petezsákot. Remélem hamar összejön és mihamarabb babás leszel!
5/14 A kérdező kommentje:
36.-ik napján járok! És mi az a Pco ? De akkor mért nem mondot semmit és ez miadt nem jön meg már teljesen össze vagyok zavarodva! Köszönöm a válaszodat
2011. jan. 17. 13:42
6/14 A kérdező kommentje:
De előző honapba 32 napra jött meg ahhoz számitva csak 4 nap
2011. jan. 17. 13:43
7/14 anonim válasza:
PCOS-policisztás ovárium szindróma, ami annyit jelent, h peteéréskor nem szabadul ki a tüsző, hanem ciszta formájában visszamarad a petefészekben, ezek a ciszták pár mm-esek és gyöngysorszerűen helyezkednek el a petefészekben. Ennek a betegségnek nagyon sok jele van, ha beírod a keresőbe nagyon sok hasznos oldalt találsz erről a témáról! Nekem is ez volt kialakulóban, nálam az inzulinrezisztencia következtében megváltozott hormonok miatt, doki kiderítette, nem kellett gyógyszeres kezelés, elég volt diétáznom és már a 2. hónapban babás lettem:)) Remélem tudtam segíteni!
8/14 anonim válasza:
A 6 mm-es endometrium nagyon kevéske. :( Elvileg a terhességhez minimum 8 mm kell. De így már nagyon valószínű, hogy PCO-s vagy. Doki nem tudom mért nem mondott semmit. És amiatt simán késhet a mensid, mert sajnos emiatt gyakori a rendszertelen menstruáció, van hogy egy pco-snak hónapokig nem jön meg...
Keress fel inkább egy másik dokit.
9/14 A kérdező kommentje:
És ha tovább probálkozunk a babával akkor nem eshetek teherbe? Ha igen akkor nem lesz semmi baja a babának?
2011. jan. 17. 14:29
10/14 anonim válasza:
Próbálkozhattok tovább, ha megfogan, semmi baja nem lesz, csak jóval kevesebb eséllyel jön ösze a terhesség, mint normál esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!