Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ma voltam a nődokinál és...

Judit20 kérdése:

Ma voltam a nődokinál és 6mm-es utarust és megnagyobodot bal petefészket irt a papiromra 1 hete késik 3 hét mulva vissza kell mennem túl korán mentem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 12:58
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
uterus elirtam ez mit jelent nem mondot semmit csak, hogy mennyek vissza 3 hét mulva ha nem jön meg
2011. jan. 17. 12:59
 2/14 anonim ***** válasza:
Biztos így van a leleten, hogy uterus mérete 6 cm? Mert azt nem így szokták mérni, hanem két számmal, pl. 62x72. Az endometrium vastagságát nem mérte? Mert teherbeesés szempontjából az is fontos. A megnagyobbodott petefészek nem valami jó, az leginkább cisztára, vagy más problémára utal, nem terhességre. Lehet, hogy még korai volt, azért nem látott semmit. Amúgy pozitív teszted van?
2011. jan. 17. 13:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Endometrium 6mm bocsánat elnéztem a petefészekre még azt mondta, hogy több apró valamik vannak benne! Akkor lehet a petefészek miadt nem jön meg?
2011. jan. 17. 13:27
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia,

A ciklusod hányadik napján jársz? A petefészekben gyöngysorszerűen elhelyezkedő kicsi kis pontok, utalhatnak PCO-ra is. Ha egy hete késik akkor kevés a méhnyálkahártya 6 mm-es vastagsága. Nekem 1 hét késés után kézi vizsgálat után már megállapította a terhességet és az UH-n is lehetett látni a petezsákot. Remélem hamar összejön és mihamarabb babás leszel!

2011. jan. 17. 13:40
 5/14 A kérdező kommentje:
36.-ik napján járok! És mi az a Pco ? De akkor mért nem mondot semmit és ez miadt nem jön meg már teljesen össze vagyok zavarodva! Köszönöm a válaszodat
2011. jan. 17. 13:42
 6/14 A kérdező kommentje:
De előző honapba 32 napra jött meg ahhoz számitva csak 4 nap
2011. jan. 17. 13:43
 7/14 anonim ***** válasza:
PCOS-policisztás ovárium szindróma, ami annyit jelent, h peteéréskor nem szabadul ki a tüsző, hanem ciszta formájában visszamarad a petefészekben, ezek a ciszták pár mm-esek és gyöngysorszerűen helyezkednek el a petefészekben. Ennek a betegségnek nagyon sok jele van, ha beírod a keresőbe nagyon sok hasznos oldalt találsz erről a témáról! Nekem is ez volt kialakulóban, nálam az inzulinrezisztencia következtében megváltozott hormonok miatt, doki kiderítette, nem kellett gyógyszeres kezelés, elég volt diétáznom és már a 2. hónapban babás lettem:)) Remélem tudtam segíteni!
2011. jan. 17. 13:51
 8/14 anonim ***** válasza:

A 6 mm-es endometrium nagyon kevéske. :( Elvileg a terhességhez minimum 8 mm kell. De így már nagyon valószínű, hogy PCO-s vagy. Doki nem tudom mért nem mondott semmit. És amiatt simán késhet a mensid, mert sajnos emiatt gyakori a rendszertelen menstruáció, van hogy egy pco-snak hónapokig nem jön meg...

Keress fel inkább egy másik dokit.

2011. jan. 17. 14:23
 9/14 A kérdező kommentje:
És ha tovább probálkozunk a babával akkor nem eshetek teherbe? Ha igen akkor nem lesz semmi baja a babának?
2011. jan. 17. 14:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Próbálkozhattok tovább, ha megfogan, semmi baja nem lesz, csak jóval kevesebb eséllyel jön ösze a terhesség, mint normál esetben.
2011. jan. 17. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!