Hogyha teherbe esne valaki a fogamzás gátlo szedée közben, beteg baba születne?
Kedves Utolsó!
Tényleg sokan írják itt, hogy védekezés mellett estek teherbe. Volt olyan válaszadó, aki rosszindulatúan meg is jegyezte, hogy az itteni statisztika alapján kb. 10% hatékonyságú a védekezés. Pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy védekezés mellett nem teherbe esni nem hírértékű, arról minek írnának?
Bocs az off-ért!
Kérdésedre a válasz amúgy nem. A mai tablettáknak annyira alacsony a hormonszintjük, hogy nem okoznak bajt a babának. Tapasztalatból tudom, a 3. gyerekem nekem is így fogant és makk egészséges.
Én voltam a "rosszindulatú" de nem rosszindulat volt ám az, inkább a figyelem felhívása a nagyszámú "füllentésekre". :)
Amúgy mint látod, ez a furcsaság nem csak nekem tűnt fel. :)
Dehogy lesz beteg emiatt! Jól írták korábban, túlságosan alacsonya hormontartalom ahhoz, hogy galibát okozhatna. Pont emiatt az alacsony hormontartalom miatt lehetséges a baba is...
off:
Nem értem, miért kell meg kérdőjelezni mások kommentjeit? Legalábbis ha magamból indulok ki, miért akarnám másképp írni mint ahogy volt? Semmi értelme sem lenne...
És lehet kuncogni a "füllentéseken" , de elárulom, hogy nem annyira vicces, amikor az ember szembesül az akarata ellenére megfogant babával, és döntéshelyzetbe kényszerül. Igazából nem tudom, miért kéne erről kamuzni? De lehet hogy én látom rosszul a dolgokat.
A második babám fogi gátló mellett, a harmadik meg kiszakadt gumi miatt fogant.
És nem, nem felejtettem el bevenni, nem voltam beteg, nem hánytam ki, nem szedtem egyéb gyógyszert közben stb... A szakadt óvszernél pedig hiába mentem el azonnal fürdeni, mégiscsak kellett volna az a 72 órás tabi.
Látod, a statisztikák máris meredeken emelkednek, pedig egyazon szülőpárról van szó... ilyen is van.
Egyébként mi összesen 8 évig használtunk óvszert, és sajnos elő-előfordult a szakadás. Biztos csak pechesek vagyunk, vagy valahogy mindig sikerült a polcról a silányabbat levenni (Masculant és Durexet szoktunk használni), de igenis ilyen is van.
Én irtam az eredeti, vitát kiváltó választ. És a velem kuncogó jól érzékeli, kissé soknak tartom a gógyszer mellett és kiszakadt gumi mellett teherbe esők manapság magas számát...
Azt is megmondom, miért kell egy nőnek erről kamuznia: mert a pasi még nem akart volna gyereket, esetleg EGYÁLTALÁN nem akart gyereket. Igy a hölgy elfelejti bevenni a gyógyszert, kiszakad a gumi, de nem vesz be 72 órás tabit. Ha már itt van, hát tartsuk meg...
Igaz a mondás: egy nő két dologért képes BÁRMIT elkövetni: azért, hogy legyen gyereke és azért, hogy ne legyen...
No, ennyit erről, mielőtt szétoffoljuk a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!