Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van az, hogy peteérés...

Miért van az, hogy peteérés után rögtön fájnak a melleim? Ebből tudom, hogy meg fog jönni, pedig akkor még van 2 hét! Soha nem lesz már baba?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
dehogy... ebből tudod, hogy túl vagy a pén. legalábbis elég sok nőnek pé után fájnak a mellei.
2009. jan. 30. 15:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor még ezek után van esély a babára? Nagyon megnyugtatott a válaszod!Még van egy hét a nem vártig,de nagyon fájnak,de szurkál hasam is.Bár mindig ezeket érzem,aztán semmi.
2009. jan. 30. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
esély és remény mindig van, ne viccelj
2009. jan. 30. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A mellfeszülés a terhesség jele is.Azért van mert a progeszteron nevű hormonod termelődik az ovulációtól.

Igyál Palástfűteát.Segíti a beágyazódást.

Drukkolok neked.

E.

2009. jan. 30. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
nem hiszem, hogy egy héttel a nem várt előtt ennyire feszülne valakinek a melle, aki babás, de mindegy. persze a kérdezőnek üzenem, hogy bármi lehet és drukkolok.
2009. jan. 30. 15:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Minden hónapban ez van,csak már nem értem miért!Említettem dokinak is,mondta,h lehet,h valami hormonális!
2009. jan. 30. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:

SZia.

Ezzel én is így vagyok,de mellette bizton állíthatom,hogy mikor terhes voltam,ugyanígy fájtak a melleim,mint amikor megjön,annyi különbséggel,hogy nem múlt el a fájdalom,mikor kimaradt a mensim,és fent maradt a hőm.Soha ne add fel a reményt!!!

2009. jan. 30. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! OLvass utána a premenstruális szindrómának. Nekem a dokim ezzel magyarázott mindent. Rám minden tünet jellemző, minden tünet sajnos teljesen úgy néz ki, mintha babás tünetek lennének. Nekem minden mensi előtt már két héttel ezek megvannak, végig a mensi napjáig. Amikor babás 2 hónapja semmilyen tünetem nem volt, csak az , hogy sokkal jobban fájtak a melleim, mint máskor. Azóta sajna a baba elment. :( Kívánom, hogy neked is baba miatt fájjon a cicid! :)
2009. jan. 30. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok!

PMS tünetek

A premenstruális szindróma tünetei igen változatosak. A legáltalánosabb testi tünetek a fejfájás, a szédülés, az izom- és ízületi fájdalmak és a mellfeszülés. Álmatlanság éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság. A ciklus második felében termelődő hormonok hatásával függhet össze a mellfeszülés, a végtagok duzzanata, a haspuffadás és az átmeneti testsúlygyarapodás.

A pszichés tünetek közül az ingerlékenység, a feszültség, a fáradékonyság, a lehangoltság fordul elő leggyakrabban.

Általánosan jellemző az érzelmi labilitás, az indokolatlan, túlzott érzelmi reakció. Egyeseknél a premenstruális szindróma alig észlelhető hangulatváltozást okoz, mások viselkedése feltűnően megváltozik, s ezeket a változásokat néha környezetük igen nehezen viseli, így a premenstruális szindróma nemritkán családi, munkahelyi veszekedések kiindulópontjává válik. Mindez fordítva is igaz lehet, és a nem megfelelően működő párkapcsolatban a nő gyakran a premenstruális szindróma tüneteibe "menekülhet".

A tünetek a menstruációt megelőző két hétben jelentkeznek, igen változatos kombinációban és súlyosságban. A nemi teljesség korában lévő nők döntő többsége tapasztal PMS-re jellemző tüneteket élete folyamán. 30-40 százalékuknál a tünetek korlátozzák a szokásos napi tevékenységet, munkavégzést, 1-2%-nál pedig lehetetlenné teszik a napi feladatok ellátását. A panaszok az életkor előrehaladtával általában súlyosbodnak, a terhesség alatt átmenetileg megszűnnek, a szülést követően azonban újra jelentkeznek.

Korábban meglévő PMS esetén szülés után nagyobb a depresszió kialakulásának veszélye. A koncentrálási képesség csökkenésére utal, hogy a nők ebben az időszakban jóval több közlekedési balesetet okoznak.

A premenstruális szindróma lehetséges tünetei

Testi tünetek:

- a mell feszülése, érzékenysége

- a testsúly növekedése, végtagok duzzanata

- emésztési zavarok, székrekedés, haspuffadás

- fejfájás, szédülés

- fokozott étvágy, vagy éppen étvágytalanság

- ízületi- és izomfájdalmak

Pszichés tünetek:

- ingerlékenység, idegesség, feszültség

- lehangoltság, fáradékonyság, szorongás

- csökkent koncentrálási képesség

- dührohamok, sírógörcsök

- depresszió

Ezt találtam, de még olvassatok utána. Egy csomó tünet úgy néz ki, mint a terhesség első tünetei. Nagyon össze tudja zavarni az embert. Én is minden hónapban mensi előtt terhesnek gondoltam magam, mert megvolt ezeknek a tüneteknek a 80%-a, aztán a dokim egyszer szépen felvilágosított, hogy ez ezért van.

2009. jan. 30. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!