Miért van az, hogy peteérés után rögtön fájnak a melleim? Ebből tudom, hogy meg fog jönni, pedig akkor még van 2 hét! Soha nem lesz már baba?

A mellfeszülés a terhesség jele is.Azért van mert a progeszteron nevű hormonod termelődik az ovulációtól.
Igyál Palástfűteát.Segíti a beágyazódást.
Drukkolok neked.
E.

SZia.
Ezzel én is így vagyok,de mellette bizton állíthatom,hogy mikor terhes voltam,ugyanígy fájtak a melleim,mint amikor megjön,annyi különbséggel,hogy nem múlt el a fájdalom,mikor kimaradt a mensim,és fent maradt a hőm.Soha ne add fel a reményt!!!

Utolsó vagyok!
PMS tünetek
A premenstruális szindróma tünetei igen változatosak. A legáltalánosabb testi tünetek a fejfájás, a szédülés, az izom- és ízületi fájdalmak és a mellfeszülés. Álmatlanság éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság. A ciklus második felében termelődő hormonok hatásával függhet össze a mellfeszülés, a végtagok duzzanata, a haspuffadás és az átmeneti testsúlygyarapodás.
A pszichés tünetek közül az ingerlékenység, a feszültség, a fáradékonyság, a lehangoltság fordul elő leggyakrabban.
Általánosan jellemző az érzelmi labilitás, az indokolatlan, túlzott érzelmi reakció. Egyeseknél a premenstruális szindróma alig észlelhető hangulatváltozást okoz, mások viselkedése feltűnően megváltozik, s ezeket a változásokat néha környezetük igen nehezen viseli, így a premenstruális szindróma nemritkán családi, munkahelyi veszekedések kiindulópontjává válik. Mindez fordítva is igaz lehet, és a nem megfelelően működő párkapcsolatban a nő gyakran a premenstruális szindróma tüneteibe "menekülhet".
A tünetek a menstruációt megelőző két hétben jelentkeznek, igen változatos kombinációban és súlyosságban. A nemi teljesség korában lévő nők döntő többsége tapasztal PMS-re jellemző tüneteket élete folyamán. 30-40 százalékuknál a tünetek korlátozzák a szokásos napi tevékenységet, munkavégzést, 1-2%-nál pedig lehetetlenné teszik a napi feladatok ellátását. A panaszok az életkor előrehaladtával általában súlyosbodnak, a terhesség alatt átmenetileg megszűnnek, a szülést követően azonban újra jelentkeznek.
Korábban meglévő PMS esetén szülés után nagyobb a depresszió kialakulásának veszélye. A koncentrálási képesség csökkenésére utal, hogy a nők ebben az időszakban jóval több közlekedési balesetet okoznak.
A premenstruális szindróma lehetséges tünetei
Testi tünetek:
- a mell feszülése, érzékenysége
- a testsúly növekedése, végtagok duzzanata
- emésztési zavarok, székrekedés, haspuffadás
- fejfájás, szédülés
- fokozott étvágy, vagy éppen étvágytalanság
- ízületi- és izomfájdalmak
Pszichés tünetek:
- ingerlékenység, idegesség, feszültség
- lehangoltság, fáradékonyság, szorongás
- csökkent koncentrálási képesség
- dührohamok, sírógörcsök
- depresszió
Ezt találtam, de még olvassatok utána. Egy csomó tünet úgy néz ki, mint a terhesség első tünetei. Nagyon össze tudja zavarni az embert. Én is minden hónapban mensi előtt terhesnek gondoltam magam, mert megvolt ezeknek a tüneteknek a 80%-a, aztán a dokim egyszer szépen felvilágosított, hogy ez ezért van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!