Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ciklusgondok? Mi lehet az oka...

Ciklusgondok? Mi lehet az oka a hosszú, kb.100 napos ciklusoknak?

Figyelt kérdés
A fogamzásgátló abbahagyása utáni két ciklusom is ilyen hosszú volt. Nem akarok tovább várni. Elmentem a dokimhoz, azt mondja ad peteérést serkentő tablettát. Én úgy érzem, hogy ez csk tüneti kezelés. Szeretném tudni mi ennek az oka és megszüntetni azt. Normális lefolyású és idejű ciklusokat szeretnék. Mit tehetnék? Volt valaki hasonló helyzetben?
2010. dec. 28. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szervezeted nem talál magára a gyógyszer abbahagyása után. Ez az oka. A fogamzásgátló szedése előtt milyen volt a ciklusod? Kéne egy alapos endokrin kivizsgálás, hogy hogy állnak a hormonjaid.
2010. dec. 28. 14:44
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Szia! Sajnálom, de ez a tabletta miatt van. Én ezért nem szedem, hogy ne legyen majd baj a ciklusommal. Várj és remélhetőleg magától helyreáll, jobbulást és mielőbbi gyermekáldást kívánok!
2010. dec. 28. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
65%
Szia! Nekem pontosan 12 hónap kellet, hogy visszaálljanak a 30 napos ciklusaim a több, mint 10 évi gyógyszerszedés után, ezt az 1 évet is beleszámítva majd két év múlva lettem terhes. Tehát a normalizálódott ciklusok után kb 9-10 hónappal. Így én szülés után már nem kezdtem újra a tablettákat. Javaslom a barátcserje kapszulát és cickafark, valamint palástfű teakeveréket.
2010. dec. 28. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
én 3 hónapig szedtem junius közepén hagytam abba és még azóta sem normális a menszeszem, juli 31, augusztus 28-án, október 20-án, és november 24-én volt meg utoljára azota megint semmi, szal nekem is össze vissza, pedig csak 3 hónap volt:S
2010. dec. 28. 15:39
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

cickafark tea, aviva torna.

a gyógyszer ahogy írtad csak elfedi a dolgokat, helyre kell hozni a ciklust!

2010. dec. 28. 16:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. 6 évig szedtem a tablettát. Már nem emlékszem pontosan milyen volt előtte, akkor ez nem is érdekelt, de nagyjából szabályos volt,kb. havonta mensiztem.

Barátcserjét próbáltam már, 4 hónapig szedtem, sajnos eredménytelenül.

Én is gondolkodtam rajta, hogy el kellene mennem endokrinológushoz. De a vérvétel amit a nőgyógyász csinált, az nem elég? Nézte a hormonokat, azt mondta annyit lát az értékekből, hogy mostanában nem volt peteérésem.

2010. dec. 28. 17:01
 7/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én 20 évig szedtem tablettát, és azonnal visszaállt utána a ciklusom 28 napra. Szerintem nincs mire várni. Lehet, hogy hónapok vagy évek múlva magától is megoldódik a probléma, ugyanúgy, ahogy egy influenzából is kigyógyulhatunk magunktól. De gyorsabb és biztosabb, ha elmész kivizsgálásra egy endokrinológushoz. A nőgyógyászok sajnos ehhez nem nagyon értenek. :-(

2010. dec. 28. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!