Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség (elején) végeznek...

Terhesség (elején) végeznek rákszűrést? Ha pont akkor esedékes a szűrés időpontja.

Figyelt kérdés
Nyugtassatok meg,h ugye nem "zavarják " meg a pocaklakót ilyenkor?
2010. dec. 13. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem zavarják meg, mert nem a méhedből esznek kenetet, hanem a hüvelyből. Végeznek igen, ez a protokoll, ha nem volt egy éven belül rákszűrésed. Ne aggódj, semmi baja nem lesz ettől a babának.
2010. dec. 13. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Rákszűrésnél a méhszájat karcolják meg, így vesznek szövetmintát. De az messze van a babától, egyáltalán nem érinti.
2010. dec. 13. 18:08
 3/5 A kérdező kommentje:
:-( sógornőmnek az "ilyenkori" rákszűrés után elment a baba:-( és ha én egyszerűen megmondanám a dokinak,h nem szeretném a vizsgálatot,lehet ilyet kérni szerintetek? amugy 1 hónapon múlik,h nem esne bele az 1 évbe az előző rákszűréshez képest..
2010. dec. 13. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:
én nagyon féltem tőle, hogy elmegy a babám, mondjuk én vérezgettem is és közöltem az orvossal, hogy vállalom a kockázatot (mármint azzal riogatott, és mi van ha rákos vagyok?) előtte minden eredményem negatív volt, pozitívan álltam hozzá és nem engedtem. Nem is bántam meg, a terhességem és a szülés is problémamentesen lezajlott. Utána 6 hetes kontrollnál megcsináltattam a rákszűrést.
2010. dec. 13. 19:29
 5/5 A kérdező kommentje:

Egy orvosi szöveget azért bemásolnék:

"A koraterhességi citologiai vizsgálat ("rákszűrés") gyakran okoz kisebb-nagyobb vérzést, mert a méhnyak ilyenkor vérbővebb, emiatt könnyebben vérzik. Ennek nincs jelentősége, bajt nem okoz. Hasonló a helyzet vizsgálattal is. Természetesen a vizsgálatnak kíméletesnek kell lenni.

Előfordul természetesen, hogy a terhesség megszakad, ennek első jele vérzés lehet..."

Köszönöm,eldontöttem,inkább kihagynám ilyenkor a rákszűrést.

2011. jan. 3. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!