Terhesség (elején) végeznek rákszűrést? Ha pont akkor esedékes a szűrés időpontja.
Figyelt kérdés
Nyugtassatok meg,h ugye nem "zavarják " meg a pocaklakót ilyenkor?2010. dec. 13. 18:03
1/5 anonim válasza:
Ezzel nem zavarják meg, mert nem a méhedből esznek kenetet, hanem a hüvelyből. Végeznek igen, ez a protokoll, ha nem volt egy éven belül rákszűrésed. Ne aggódj, semmi baja nem lesz ettől a babának.
2/5 anonim válasza:
Rákszűrésnél a méhszájat karcolják meg, így vesznek szövetmintát. De az messze van a babától, egyáltalán nem érinti.
3/5 A kérdező kommentje:
:-( sógornőmnek az "ilyenkori" rákszűrés után elment a baba:-( és ha én egyszerűen megmondanám a dokinak,h nem szeretném a vizsgálatot,lehet ilyet kérni szerintetek? amugy 1 hónapon múlik,h nem esne bele az 1 évbe az előző rákszűréshez képest..
2010. dec. 13. 18:16
4/5 anonim válasza:
én nagyon féltem tőle, hogy elmegy a babám, mondjuk én vérezgettem is és közöltem az orvossal, hogy vállalom a kockázatot (mármint azzal riogatott, és mi van ha rákos vagyok?) előtte minden eredményem negatív volt, pozitívan álltam hozzá és nem engedtem. Nem is bántam meg, a terhességem és a szülés is problémamentesen lezajlott. Utána 6 hetes kontrollnál megcsináltattam a rákszűrést.
5/5 A kérdező kommentje:
Egy orvosi szöveget azért bemásolnék:
"A koraterhességi citologiai vizsgálat ("rákszűrés") gyakran okoz kisebb-nagyobb vérzést, mert a méhnyak ilyenkor vérbővebb, emiatt könnyebben vérzik. Ennek nincs jelentősége, bajt nem okoz. Hasonló a helyzet vizsgálattal is. Természetesen a vizsgálatnak kíméletesnek kell lenni.
Előfordul természetesen, hogy a terhesség megszakad, ennek első jele vérzés lehet..."
Köszönöm,eldontöttem,inkább kihagynám ilyenkor a rákszűrést.
2011. jan. 3. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!