Ki nem várja karácsony fele? Mit tegyek, hogy most tuti sikerüljön? PCOs vagyok.
Szia!
Lehet, hogy nem ezt szeretnéd olvasni, de!! :
"A PCOS orvosi háttere
Ha PCOS-ban szenved, úgy nagy valószínûséggel a szervezetében található szövetek érzéketlenek az inzulinra. Ennek ellensúlyozására magas inzulinszint alakul ki a vérben - és ez megzavarja a petefészek hormontermelését.
Kialakul a peteérés zavara, illetve megjelenhetnek jellegzetes külsõdleges jegyek.
Az összefüggés - nem túl régi - felfedezésével párhuzamosan terjedt el a PCOS korszerû kezelésének módja: metformin-származékok és életmód-váltás segítségével. (Bõvebb információ: a www.pco-szindroma.hu honlapon.)
Milyen következményekkel jár, ha nem kezelik?
A PCO szindróma genetikusan meghatározott és életre szóló örökség, amely kezeletlensége esetén súlyos következményekkel járhat:
meddõség
fokozott vetélési kockázat
terhességi cukorbetegség kialakulásának veszélye
méhtestrák és ösztrogénfüggõ daganatok kialakulásának veszélye
illetve az összes, inzulinrezisztens állapottal járó szövõdmény kialakulásának kockázata."
Szerintem a legjobb, amit tehetsz a leendő babádért, hogy kivizsgáltatod, és kezelteted magad! Ez nem hormonkezelés, hanem anyagcsere helyreállító gyógyszer és diéta!
A pozitív hozzáállás nagyon jó, de PCO-nál nem elég. :o(
Mielőbbi babásodást kívánok!
Nekem a követező módon sikerült: első hónapban egy fogi gátlóval csinált a doki mensit. Közben elkezdtem a Merckformint szedni, majd bizonyos pont után szedtem a Clostylbegytet és a Medrolt. A végén még megdobtam egy kis FLP-s Multi Maca gyógyival. 2008. dec 1-én mentem először dokihoz, és 2009. dec 30-án megszületett a kislányom!
Szóval van remény, csak találd meg a megfelelő dokit! :)
Sok sikert és jó babásodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!