Lehet, hogy buta lesz a kérdésem! A nőgyógyász biztosra megtudja állapítani, hogy terhes vagyok?
Másfél hónapja fájnak a melleim.Szerdán elmentem a nőgyógyászhoz,megvizsgált és azt mondta nem vagyok terhes.
Viszont állítólag van egy kis fertőzésem és petefészek gyulladásom.Amit azért nem értek mert semmi ráutaló tünetem nem volt.Kicsit szúrt a petefészkem.Viszont mióta szedem a gyógyszert meg használom a kúpokat azóta fáj a hasam...
És nekem még mindig van egy olyan "érzésem",hogy terhes vagyok.(Tudom bután hangzik).Mik a terhesség biztos tünetei?
Igen tapintással egészen bizonyosan meg tudja mondani mert terhesség esetében a méh tömöttebb lesz gömb alakot vesz fel, tehát mindenféleképpen felismerhető.
Ha mégis kételyek gyötörnek akkor tesztelj egyet vagy menj el másik orvoshoz.
Igen,a teszten én is gondolkodtam.Csak gondoltam az orvosi vizsgálat biztosabb mint a teszt...
Köszönöm a válaszokat!:-)
Szerintem menj vissza a dokidhoz, és mond el, hogy fáj a hasad...
Terhesség biztos jelei, ha kimarad a mensid, és kimutatja a teszt! :) Ezek a legeslegbiztosabbak.
Én például még eljártam bulizni (szégyenszemre) 4-5 hetes terhesen, mert nekem fogalmam nem volt arról, hogy várandós vagyok. Viszont nekem is kimaradt, ez volt az egyetlen jel, de szedtem nyugtatót a vizsgaidőszak miatt, és mondta az orvos, hogy ne lepődjek meg, ha kimarad..Utána rá 1 hónapra rutin vizsgálaton voltam a dokimnál és ő mondta, hogy baba lesz (akkor voltam 6. hetes) és elküldött ultrahangra.
Szóval vegyél egy tesztet, ha pozitívat mutat, akkor vissza a dokihoz, mond el neki és kérj egy beutalót ultrahangra. (nálunk kellett kérni)
Vizont ha Te teljesen bitos vagy benne, akkor mond el neki, és hátha megnyugtatás képpen beutal ultrahangra. :)
"Viszont mióta szedem a gyógyszert meg használom a kúpokat azóta fáj a hasam... "
Ez a mondatod nem egészen egyértelmű számomra.Antibébi tablettát is szedsz és még pluszban hüvelykúpot is ( fogamzásgátló )?!
Ha ez így van, akkor ez is lehet a problémád gyökere, hogy fájdalmaid vannak + felborult a hormonháztartásod.
Egész fiatal terhességnél a doki laborba fog elküldeni vizeletvizsgálatra.
Rólam 7 hetesen derült ki, először küldött laborba és utána UH-ozott.
Nem szedek fogamzásgátlót.A gyulladásra kapott gyógyszer óta fáj a hasam.
Szerintem veszek egy terhességi tesztet...
Egyébként úgy nézte meg,hogy kenetet vett rákente egy üveglapra és ráfújt valamit.
Azért aggódok inkább,hogy sok gyógyszert szedtem mostanában (arcüreggyulladásra)és ha terhes vagyok nem akarok ártani a babának.
Egyébként most volt meg a menstruációm,de erre még a doki.is azt mondta(mielőtt megvizsgált),hogy attól még lehetek terhes.
Az a baj,hogy túlságosan aggodalmaskodó vagyok...
Ok.Este megveszem.Legkésőbb holnap írok!
Köszi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!