Tapasztalatok antidepresszáns és nyugtató szedése mellett terhességről?
Bocsi, hogy beszólok, de nekem kb azt mondta az orvos, hogy amíg nincs rendben az életem, ne vállaljak gyereket. Nyilván nem tudom a háttered, és nem is szeretnélek megbántani, de szerintem nem kéne gyereket vállalni, ha labilis vagy. Mi van, ha valami baja lesz a babának, te vagy vele otthon és bepánikolsz, és nem bírsz segítséget hívni, vagy alapvető dolgokat megtenni, hogy megmentsd?? De ez csak egy buta lány véleménye, és nyilván nem tudom, hogy miért szedsz antidepit, de ha én ilyen gyógyszerhez nyúlnék, akkor nem vállalnék gyereket. Amúgy nekem klausztrofóbiám és tömegiszonyom van. De nem jön elő mindig, csak ha naaaaaagyon szűk helyen és nagyon zsúfoltan vagyok. Szerintem terhesen erősödnek ezek az érzések, barátnőim legalábbis ezt mesélték, mert náluk is előjöttek ilyenfajta "félelmek" (egyikük bogárfóbiás, és azóta még a szúnyogtól is megijed, ha felé repül), mikor teherbe estek. Szóval szerintem veszélyes...
Szorítok, hogy a gyerekkel csökkenjenek a félelmeid, és rendbe jöjj!!
Kedves utolsó!
Én pánikbeteg vagyok,terhes,és teljesen gyógyszermentesen élek.A pánikosoknak van egy olyan "furcsasága" hogy vészhelyzetben elkerül a pánik :) Pl.legjobb barátnőmmel voltam,mikor epilepsziás rohamot kapott,és utánna eszméletlen maradt.Bepakoltam a kocsiba (50kg voltam,ő meg 70) elhajtottam a kórházba,hívtam segítséget,és ott voltam végig mellette.Végül nem lett komoly baj,sem nekem,sem neki.
Tapasztalatom szerint sokat javul a pánik terhesség alatt.Már nem engedhetek meg magamnak rohamokat,mert itt van a picur a hasamban - erre kell gondolnom.
Tudod ez egy kegyetlen betegség,de nem hiszem,hogy emiatt le kellene mondanunk a világ egyik legjobb dolgáról.Kaptunk mi már éppen eleget.Orovosodba meg azt gondolom,egy szemernyi empátia sem szorult.Ez ma már sajnos népbetegség,de kívánom sose ismerd meg!
Köszönöm a jókívánságokat és a válaszokat!
Pánikbeteg voltam, de gyógyszerrel helyrejöttem, most valami egészen más dolog van, még csak egyszer voltam vele orvosnál, de az is lehet, hogy örökre vagy legalábbis sokáig kell szednem a gyógyszert. Természetesen a babámnak a legjobbakat akarom, ezért mindennek utána fogok járni, megkérdezek orvosokat.
Köszi a kineziológiát, már próbáltam, amikor pánikos voltam, sajnos nem vált be, gyógyszerrel viszont tökéletesen helyrejöttem. Nálam anyagcsere zavar lehet, nem lelki okok, erre azért is gondolok, mert amikor elég nehéz volt a kapcsolatom, semmi bajom nem volt, kiegyensúlyozott voltam, semmi rosszullét, majd mikor minden tökéletes egy jó ideje, akkor jöttek a tünetek. Szerencsére most is használ a gyógyszer, már majdnem öngyilkos lettem, annyira szenvedtem, pedig szerető párom van, igazán nem lenne okom panaszra.
Pánikrohamom most is volt, de pánikbeteg nem lettem,szerencsére elég jól tudom már kezelni az ilyen helyzeteket, nem is ez a tünet volt aggasztó.
Olvastam, hogy régen ellenezték a depressziós és egyéb betegségekben szenvedő nők gyerekvállalását, de ma már nem így gondolkoznak, elég sok féle gyógyszer van, aminek nincs kockázata, vagy legalábbis olyan kevés, hogy ezzel az erővel az utcán a benzingőz is árthat a babának. Meg olvastam azt is, hogy az idegeskedés nagyobb bajt okoz, mint a gyógyszer, most szerencsére megint nyugodt vagyok, ilyen állapotban inkább vállalok gyereket, mint halálközeli gondolatokkal.
Azért köszönöm a válaszokat.
Utolsó előtti vagyok.Szerintem ezt egy laikus nem fogja tudni megérteni.A roham,ha jön,akkor jön,de lehet tompítani.Kinek-mi válik be,nekem pl.a légzésterápia.Ezt most nem részletezném,ha akarsz,utánna olvashatsz.Ezzel nem azt mondom,hogy nem jön elő a roham,de igenis tűrni tudom.Fontos,hogy az ember tudatosítsa,hogy sem meghalni nem fog,sem semmi baj nem lehet igazából ebből a rohamból.Fontos a stressz kizásrása,amennyire csak lehet.
Könnyebb azt mondanom tehát,hogy nem lesz roham,mert nem engedem,mint attól rettegni,hogy jaj,mi lesz ha jön.
Nem tudom mennyire érthető ez neked.
A roham a babára nem káros,nem veszélyes,hiszen ha egy roham miatt megy a hasad,hánysz,akkor ő nem érzi.Ha fulladsz,akkor az agyad teszi ezt veled,de igazából nem fulladsz.Ha gombóc van a torkodban,csak neked kellemetlen,ugyanúgy ha szorít a szíved.Ha a pulzusod felugrik az egekbe,sem gond,hiszen a babának is 160-at ver a szíve.Már írtam:egyedül a láz ami veszélyes,az sem okoz a babának fájdalmat,de beindíthatja idő előtt a szülést,illetve vetélést idézhet elő.Ha a pánik ártana a babának,bizony még sokkal kevesebb magyar lenne :(
Van aki terhesen lesz pánikos,mert nagynak érzi a felelősséget.Nálam fordítva van,igaz,én már tudom kezelni a rohamokat,nem uralkodnak el rajtam,de erre bárki képes,aki évek óta kűzd vele.Az élet megy tovább.
Én soha nem szedtem gyógyszert,nem is fogok!Kicsit kusza voltam,de remélem érthető :)
Köszi mindkét választ! Az korábbi válaszolónak, amikor először voltam pánikbeteg, tényleg úgy voltam, ahogy írod, hogy nem tudtam irányítani a rohamokat, teljes erősségében átment rajtam. Akkor gyógyszerrel jöttem helyre, sajnos más nem használt.
Mostanában újra voltak rohamaim, de nem lettem pánikbeteg. Más tünetem is van, ami aggasztó. Szóval a pánikról, most úgy vagyok, ahogy az utolsó válaszoló írta, nekem sajnos csak gyógyszerrel ment ez az újfajta gondolkodás, hogy tűrni tudom a rohamot, és senki észre se venné rajtam, hogy rohamom van. Tehát a pánikbetegségből kigyógyultam, most csak kisebb visszaesés volt.
Tehát mindkettőtöknek igaza van, kezelés, terápia vagy gyógyszer nélkül, uralhatatlan rohamokkal nem lehet gyereket vállalni, de ha már eljutottunk arra a szintre, hogy kontrollálni tudjuk a dolgot, akkor már nem olyan veszélyes a dolog, nincs halálfélelem sem, tudom, hogy pár perc és az egésznek vége. Ezért nem tudom, hogy tud valaki teljes mértékben visszaesni, mert így vagy úgy egyszer már kigyógyult belőle, akkor másodjára már nem ijed meg annyira, mert tudja, hogy ki lehet gyógyulni és, hogy nem fog belehalni a rohamba.
Azt jó hallani, hogy maga a pánikroham nem árt a babának. Én sajnos olyan állapotban voltam, hogy van egy másik tünetem is, derealizáció, egész napos, folyamatos érzés, borzasztóan szorongok egész nap, ez jött inkább elő második alkalommal, öngyilkossági és fura, ijesztő gondolatok, hát ilyen állapotban biztos nem tennék jót a babának. De magát a pánikrohamot már úgy érzem tudom kezelni.
Szerencsés, hogy neked ment gyógyszer nélkül, és, hogy a baba jó hatással volt rád :)
kedves utolsó előtti, köszönöm, neked is sok boldogságot kívánok,ha úgy érzed, hogy belevágsz a terhességbe.:)
Ha "csak" tömegben és zárt helyen jönnek elő nálad a problémák, akkor szerintem nyugodtan vállalhatsz babát, annyi időre el tudod kerülni ezeket a helyzetek, és egy-egy kisebb rosszullét csaknem árthat, sokkal veszélyesebb az idegeskedés és a szorongás. Ha nem idegeskedsz, akkor nem lehet nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!