Van olyan valaki aki endometriózissal teherbe esett természetes uton?
nekem is van, de nekem azt mondta a doki, hogy próbáljuk meg az inszemet. még nem tudom, hogy sikerült-e. de az biztos, hogy műteni kell, ha nem... de ez függ attól, hogy milyen fokú endometriózisod van (ezt pedig igaziból csak laparoszkópiás műtéttel lehet megállapítani). a barátnőmnek pl. ultrahangon csak az egyik oldalon látszott, amikor műtötték, akkor derült ki, hogy mindkét oldalon van...
szóval ez elég összetett. a teherbeesést azért nehezíti, mert az ott összegíűlt és kiürülni nem tudó anyag (menstruációs vér) gyulladást okoz és rontja a petesejt minőségét. tehát pl. nem kezd el osztódni és nem tud beágyazódni sem.
nekem azt mondta a doki, hogy mindenképpen érdemes a laparoszkópiát megcsinálni, mert az segíthet. garancia nincs. de ha megnyugtat van egy pár orvosok által nem igazolt módszer, egy csomó embernek segített. nekem pl. segített a barátcserje és én csináltam az endometriózisos diétát is, hogy a fent említett toxikus anyagok minél inkább távozzanak. holnap megtudom, hogy lesz-e babám...
Szia! Köszi a választ és drukkolok neked, hogy sikerüljön!
Nekem meg volt az átjárhatósági és a laporoszkópia is egyben. Ott derült ki, hogy nekem is van endometriózisom. Nekem minden hol van belöle, még a medence csontomon is. De azt mondta aki mütött és a lombikos orvosom is, hogy nem kell müteni. Nem értem valahogy. Meg fogom kérdezni az orvosomat a meddőségiben.
Szia!
Én azóta 23 hetes kismama vagyok!
2 lombik nem sikerült és utána spontán sikerült!
Te hogy állsz! Mi ujság veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!