Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi utalhat sárgatest hormon...

Mi utalhat sárgatest hormon hiányára?

Figyelt kérdés
2009. jan. 14. 15:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerinetm az ha a peteérés után a hőmérséklet megemelkedik de nem marad fenn a következő menstruációig. Ugyanis a tüszőrepedést követően annak helyén alakul ki a sárgatest hormon ami termeli a progeszteront ami megemeli a hőt. A sárgatest élettartama 12-14 nap utána elsorvad és megjön. Tehát minimum 12 napig fenn kell maradnia.
2009. jan. 14. 15:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

És az esetleg lehet erre utaló jel, hogy a mensijeim nagyon hosszúak? Kb 14 nap, és nagyon gyenge, viszont pontos!

Félek, nehogy emiatt ne lehessen baba...

2009. jan. 14. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik hónapban peteérés után vagyis úgy a ciklusom 18. napjától elkezdtem barnázni és ez 12 napig tartott még meg nem jött a menzim.Ez egy kicsit gyanús volt, elmentem dokihoz. Ő hormonproblémára gyanakodott és kiírt vérvételre a ciklusom 3. (prolatin,LH,FSH,ösztradiol) és 22. (progeszteron) napjára. Az első 4 rendben volt a progeszteron hormon pedig 11,88ng/ml lett (ami a doki szerint jó!!!), de én sok táblázatban láttam, hogy ennek az értéknek 15 felettinek kell lennie a 22. napon. Mivel nem kaptam rá gyógyszert elkezdtem inni a palástfű teát(itt hallottam,hogy progeszteron hormon emelésére jó) és most mára nem vártam (még eddig nem is jött), viszont kicsit görcsöl az ölem és több, mint valószínű megint megjön :-( ,DE mióta iszom a teát nincs barnázásom. Szerintem a elhúzódó menzis-barnázás a sárgatest hormonnal függ össze.Nézesd meg.üdv

Móma

2009. jan. 14. 18:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sokat segíettél!

Egyébként iszom a palástfüvet, és mellette 5 hetes terhes vagyok...

2009. jan. 14. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Az első hozzászóló vagyok. Nem értem, most akkor terhes vagy, mert az elején azt írod hogy félsz hogy a problémád miatt nem lehet babád, lent pedig, hogy 5 hetes terhes vagy? És közben vérzel is?
2009. jan. 15. 07:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, barnázom.. Azt akarom bebizonyítani a dokinak, hogy erős a gyanúm arra, hogy st.elégtelenségem van... mindegy, bonyolult, nem ír gyógyszert, én meg aggódom...

de köszi a választ!

2009. jan. 15. 15:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A terhesség melletti barnázás nem feltétlenül jelent rosszat. Lehet, hogy a szervezeted reagálása a hormonváltozásokra. De szerinetm semmiképpen nem jó ha sokáig áll fenn. A progeszteronszint nem megfelelő mértéke okozhat vérzést és esetleges vetélést erre írják fel a Duphasont. Progeszteron szinetet kellene nézni először.
2009. jan. 15. 15:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Viszont, képzeld, elmúlt a barnázás! Egyelőre! Ha visszajön, akkor lépek! :)

Köszi a bíztatást! Kedves vagy!

2009. jan. 15. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!