Ha nincs a páromnak bejelentett munkahelye hogyan végzik el a spermavizsgálatot?
Felmondtak a páromnak, ráadásul pont most kezdtük el a kivizsgálásokat. Hó végén megyek vissza az orvosomhoz a hormoneredmények miatt, utána lehet, hogy el kellene menni spermavizsgálatra a páromnak. Ilyenkor mi van? Fizetni kell majd a vizsgálatért? Nagyon drága? Vagy jobban járunk ha befizetjük neki arra a hóra az 5000 Ft-os TB-t?
Nem biztos, hogy talál addigra munkát, ha mégis, lehet hogy nem bejelentett lesz :S
Mindenképpen jobban jártok, ha fizetitek a TB_t ugyanis nem csak hogy fizetni kell különben a vizsgálatokért, de ha kiderül, hogy nincs TB, akkor még büntetést is rátok sóz az OEP!
De nagyon jó a rendszer, ha ma pl befizeted, akkor már novemberre is érvényes a biztosítása.
Egy spermavizsgálat pedig szerintem komoly tízezrekbe kerülhet amúgy.
Első vagyok - ne is törődj vele, soha nem lesznek ideálisak a körülmények... Amikor megszületik, akkor viszont minden ideálissá válik :)
Ha nincs is meg a munkanélküli segélyhez szükséges nap, akkor is van valami támogatás, mindenképp érdeklődjétek meg és legalább egy hónapot fizessetek be a TB-re és akkor nem akadnak fenn a vizsgálatok. Szerintem aktív korúak ellátását kaphat a párod az önkormányzattól és amellé is jár tb, de ez nem 100 százalék, a munkaügyi kp-ban viszont tudnak segíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!