Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek terhes vagy engedjem el?

Lehetek terhes vagy engedjem el?

Figyelt kérdés

Nov24en volt az utolso mensim elso napja. 42-43 naposak a ciklusaim. Januar 2-an teszeltem pozitivat. Ra 2 napra csinaltam egy clearblue digitalis tesztet ami 2-3 hetest mutatott. Feltetelezesem szerintem vmikor dec 18 korul foganhatott a baba tehat kb helyes volt amit a teszt irt. Tegnap voltam ultrahangon, mivel naptar szerint 6 hetes terhes vagyok, arra szamitottam, h mar szivhang is lesz, legalabbis az elso 2 gyerkocomnel volt szivhang is 6 hetesen. Ehhez kepest vekony mehnyalkahartyat latott es se petezsak se semmi, egy pici fekete folt volt, amire azt mondta h TALÁN. Biztatott a doki, azt mondta ilyen 42-43 napos ciklusokkal siman lehet tenyleg meg csak kb 3 hete fogant a baba es azert nem latunk tobbet mert meg nagyon pici. Visszahivott 2 het mulvara.

En nagyon izgulok, jart mar valaki igy?

Vettem meg egy digitalis tesztet, megnezem holnap reggel h 3+t ir e mar, mas otletem nincs

Mit gondoltok?

jan. 9. 09:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ilyenkor általában nem tudják megmondani. A vetélések, missed abok leggyakoribb oka, hogy nem lenne életképes a magzat, ezért a szervezetünk "kilöki" magából. Nagyon lassan fejlődött. Volt embrió, de kisebb, mint kellett volna. Nőni egyébként lassan növögetett, de szívhang nem volt 8 hetesen sem. Végül elhalt, és kisebb lett. Missed ab lett a vége. Azt írták a papírra, hogy 6 hetesen halt el, de igazából 8 hetesen, csak akkor volt 6 hetesnek megfelelő méretű. (A hetek biztosak, mert sikerült elkapnom egy halvány pozitív tesztet, szóval 1-2 napnál többet nem tévedhetek.)

Legelőször majdnem 6 hetesen mentem, ekkor 6mm-es volt a pezezsák. 10 nap múlva visszamentem. Itt már 7 hetes voltam. 15 mm-es petezsák, benne 4,6 mm-es embrió. Szívhang nem volt. 2 nap múlva már csak 4 mm-eresnek mérték.

Utána többször is vizsgáltak, ami azért megnyugtató, hiszen ha 1 orvos lát, féltem volna, hogy elnézte. A petezsákom egyébként nőtt végig (24 mm volt az utolsó méréskor), de az embrió benne összement sajnos.

Szeptember 30-án volt a műtét. De karácsony előtt pozitívat teszteltem. 6 hetesen mentem először, és most tökéletes volt minden. ☺️ 5 mm-es pulzáló embrió.

Nem mondom, hogy nem izgulok. Rémálmaim is vannak az első veszteség miatt, de tudom, hogy ez most más, hisz adott magáról életjelet. Legközelebb 10 hetesen megyek, 27-én. Olyan nehéz kivárni 😄

jan. 14. 19:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!