Alaphő megváltozása?
Alapvetően nem változik, ha túl alacsony lenne, az jelezhet pm alulműködést. Az enyém alacsonyabb volt mikor mértem évekig, mint a tied. Nem gondolnám, hogy gond van, de ha nem jön a baba, nyilván azért hőgörbézel, akkor érdemes lenne kivizsgáltatni magad. KB két darab vérvétel lenne az egész, arra vonatkozóan, hogy jellemzően tünetszegény alapbetegségek kiderüljenek, amik ugye gátolhatják a teherbe esést.
Pajzsmirigy hormonok, TSH, T3, T4, antiTPO. inzulin és cukor terhelés, esetleg ciklus szerint vérvétel, 2-3. napon LH, FSH, Ösztradiol, Tesztoszteron, Prolaktin, majd ovu után 7. napon (28 napos ciklus esetén 21.napon, ciklushossz szerint arányosan változik) progeszteron nézése.
A hőnek annyi a jelentősége, hogy ovu után megemelkedik és jellemzően kb 4 tized fokkal magasabb lesz az alaphőnél. Ezt kb úgy kell érteni, hogy ovu előtt 6nappal mért hő átlaga az alaphő. Ha nem megy fel ennyire, akkor nem történt meg az ovu, ez görbéből szépen látszik.
Viszont csak mellékesen megjegyzem, nekem hónapokig szép görbéim voltak, uh-n meg kiderült, hogy tüszőm sem érik.. mégis normális ciklussal szabályos görbével rendelkeztem. Akkor még LH tesztet nem ismertem és nem is néztem, ha néztem volna, hamarabb rájövök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!