Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Andrològiai vizsgàlatot hol...

Andrològiai vizsgàlatot hol vègeznek?

Figyelt kérdés
Szeretnènk babàt. Nőgyógyàszom ràìrta a cito. leletemre, ha nem jön össze x. időn belül nekem vèrvètel hormonvizsgàlat. Pàromnak andrològiai vizsgàlat. Azt elmondta nekem hova kell menni majd, de a pàrom hova menjen? Kell neki beutalò? SZTK alapon működik ez? Vagy csak magànban van ilyen kivizsgàlàs?

#kivizsgálás #Hol vègzik
okt. 11. 18:41
 1/3 NTBS ***** válasza:
100%
Sok helyen. A magán azért jobb, mert nem kell hónapokat várni.
okt. 11. 19:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Magánban hamar van időpont, férjem magába ment először, kb. 1-2 hétre kapott időpontot.

SZTK-t meg sem próbálta.

Majd továbbra sem jött össze sajnos a baba, 1 év sikertelenség után elmentünk meddőségi központba (azok már mind állami intézmények, ingyenesek), első konzultációhoz képest 1 hónap múlva volt a férjemnek időpont, nem vészes.

Igazából felesleges volt a magánnal, meg nekem a nőgyógyásszal az időt húzni.

Meddőségi központ ingyen van és teljeskörű kivizsgálás a feleségnek és a férjnek is. Mire a meddőségibe bejutottunk, elévült a férjem magán eredménye, mehetett újra vizsgálatra.

Ha újra kezdeném, mennék rögtön a meddőségibe 1 év sikertelenség után (35 éves nő esetén ez fél év).

Neked, a feleségnek hormon vizsgálatok, tenyésztés, átjárhatósági, pajzsmirigy vizsgálat, mammográfia stb, férjének vérvétel, andrológiai vizsgálat, spermium minta adás stb.

A meddőségi kivizsgálás sokkal egyszerűbb, ha mindent intéznek egy helyen. Így is tud hónapokig tartani.

De kívánom, hogy sikerüljön a baba, a meddőségit ússzátok meg.

okt. 11. 21:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Székesfehérváron azt mondta a (tb-s) nőgyógyász, hogy tb alapon csak Pesten van. Lehet van még az ország más pontján is, de nem lehet gyakori ellátás, ha egy megyeszékhelyen nincs.

Meddőségi központokban tuti van, de akkor ott már nem csak vizsgálódnak, hanem kezdik az inszeminációt/lombikot (akkor is ha nem találnak semmi gondot=ismeretlen eredetű meddőség).

Magánban spermiogram néven keress rá, először a "labor" vizsgálatot kell megcsinálni, és ha gond van azzal kell andrológus szakorvoshoz menni. Pesten a Labmagisternél a legolcsóbb (legalábbis amikor mi csináltattuk ott volt a legolcsóbb)

okt. 11. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!