Spontán abortusz után , mennyi időre sikerült teherbe esni ? A második terhesség problémás volt-e ?
Na, hát nekem az necces volt...
Eleve pár nap kellett, mire a magándoki megàllapította (ugye 2 egymást követő UH, mivel nem volt még szívhang, mikor kezdődött a vérzés), leállította a progit, adott Ergam cseppet, és beküldött a klinikára, hogy várjak pár napot, majd nézessem meg, hogy kitisztultam-e teljesen.
Ott megállapították, hogy nem, kiírtak műtétre kb. 1 hétre rá (előtte persze covid tesztre is időpontot kellett kérni, úgy, hogy az eredmény is meglegyen addigra). Közben még vérezgettem.
Bementem műtétre, ott volt előtte megint UH, amin azt látták, hogy csak kijött/ki fog jönni szépen lassan minden, hazaküldtek beavatkozás nélkül, hogy majd menjek vissza kontrollra azért. Kb. egy hét múlva kontroll, ott úgy döntöttek, hogy mégis kell műtét (megint kb. 1 hét múlva hívtak vissza, gondolom a covidteszt meg úgy alapból a veszélyhelyzet miatt).
Szóval ha nem is emlékszem már pontosan az időpontokra, de közel egy hónap telhetett el az első "gyanús" UH és a műtét között...
Akivel elvetéltem, 5hónap próbálkozásra fogant. Valószínűleg a petesejt nem volt ép, vagy a spermium, azért nem maradhatott meg.
A következő szintén 5. hónapra sikerült. Szintén rosszul indult, sok vérzéssel, ügyelettel, de itt teljesen más volt az ok. A delikvens nagyon erős és egészséges volt. Egy védett zugban várta a sorsát. A terhesség felétől probléma mentes volt.
Most újra problémás, mert miért nem alszik már?😭😂
Válasz a 4.válaszolónak .
13. hétben voltam plusz két nap , a 12 hétben elkezdtem barnázni majd mellé vérezni . Ami annyira eldurvult hogy a sürgősségire kerültem , amikor be utaltak a kórházba , bent voltam 6 napig ( ez alatt véreztem) . Majd a hatodik nap , olyan fájdalmaim voltak hogy el sem tudom magyarázni , kimondhatatlan. Akkor elvesztettem a babát, majd ki kellett “tisztítaniuk” .
Első terhességem volt , nagyon megvagyok rémülve. Őszintén szólva már nem tudom kire kell hallgatni , egyik nőgyógyász azt javasolja hogy próbálkozzunk minnél hamarabb mivel könnyebben teherbe lehet esni vetélés után . Másik hogy kötelező várni 3-6 hónapot .
Igazán tanácstalan vagyok , bízom az Istenben hogy a következő terhességgel minden rendben lesz és a világra tudok hozni egy épp és egészséges babát probléma nélkül .
Oh, kérdező! Nagyon sajnálom!
Bár én "csak" 10 hetesen estem át a műtéten, de nagyon megviselt. Te lényegében megszülted... borzasztó lehetett. 🥺
Nekem a nőgyógyász már az első menstruáció utáni próbálkozásra bíztatott (ez az egy, amire emlékszem.. megkérdeztem, mikor próbálkozhatunk).
Várom, hogy újra elinduljon egy csoda bennem.. számomra ez nagy segítség lenne, hogy le tudjam zárni ezt a veszteséget. Én ilyen vagyok. 🫣
#14! Ez a 3-6 hónap nagyon elavult. Műtét után is max.3hónapot szoktak mondani, de közben meg statisztikák szerint az első 3 hónapban könnyebb olyankor teherbe esni. Mindenesetre a friss elmélet szerint nem kell várni, mert a szervezet tudja, mit csinál, ha sikerül teherbe esni, akkor készen állsz rá. Mármint fizikailag. Lelki alapon természetesen mindenki annyit vár, amennyire szüksége van.
Persze, mindenki fél ilyenkor, hogy újra baj lesz, ezt nem lehet megspórolni, de ha nincs konkrét eü.ok, akkor nincs nagyobb esély bajra, mintha nem lett volna már.
Elfelejteni meg sose fogod, de nem is kell. Nekem az segített, ha ő megmaradt volna, akkor a kisfiam nem lenne. Őt meg nyilván semmiért nem adnám 😁
16: Utólag nekem is az segített a legtöbbet, hogy ha nem vetélek el, akkor a - szintén - kisfiam nem lenne. Azon a napon tudtam meg, hogy útnak indult, amikorra az előző terhességemmel ki lettem volna írva.
Közvetlen a vetélés után pedig az segített, hogy nem én tehettem róla, biztos jó oka volt annak, hogy nem született meg.
Nekem az orvos 3 hónap szünetet mondott, ez a régi iskola, de az asszisztens megmondta, hogy ha 2 hónap után sikerülne, akkor sem fogja leharapni a fejem ;). 6 hét mindenképpen kell, nekem lelkileg a 3 hónap is kellett, más szempontból is nehéz időszak volt az életünkben. (8)
#17! Ez érdekes, mert nekem nagyon korai vetélésem volt a 6. hétben és az elsővel kiírt napon pont annyi idős terhes voltam a másodikkal, mint amennyi idősen az elsőt elveszítettem☹️Gondolhatod...Ráadásul 2 nappal később vele is ügyeleten kötöttem ki vérzés miatt.
Egyébként én úgy érzem és akkor is úgy éreztem, hogy az első lány lett volna. Csak lányok születtek a családban, így én is nagyon arra készültem. Szóval amellett, hogy egyébként sem lesz több gyerekem, mivel az elsővel még terhes lettem volna, semmiképpen nem foganhatott volna meg a kisfiam. Plusz, ha megszületett volna a lányom, végképp eszembe se jutott volna még egy gyerek. Viszont így azt gondolom, valamiért nagyon akarták az égiek, hogy nekem legyen egy fiam és ez a kis csoda is nagyon akart hozzám jönni. (Nagyon nem volt rá esély.) De az első babámnak is megvolt a szerepe, még ha ilyen rövid idő is adatott neki. Reményt adott, hogy lehet gyerekem, helyet csinált a kisfiamnak, nem mellesleg megmentett egy átjárhatóságitól, amiért örökké hálás leszek😁 Én hiszek abban, hogy az ilyen tragédiak nem céltalanul történnek. Mindig meg van az oka, legfeljebb nem ismerjük.
Nekem amúgy mindkét terhességem 5.próbálkozós hónapban lett sikeres.
Én úgy éreztem hogy az enyém fiú volt , vagyis nem tudom hogy tévhitek-e hogy ha sóst kíván a kismama akkor fiú meg stb.
Nagyon nehéz rajta magam túl tenni , tulajdonképpen nem tudom milyen amikor szül egy nő , de amilyen fájdalmaim voltak , senkinek sem kívánom .
Volt közületek /van aki egész terhesség alatt progit használt ? Vagy esetleg előtte ? Sokat hallottam már hogy terhesség előtt is szedte , meg terhesség végéig ..
Hétfőn kell a nőgyógyászhoz mennem , remélem bíztató eredményeim lesznek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!