Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy lehet hogy nem Mutatja...

Hogy lehet hogy nem Mutatja az ovulációs teszt?

Figyelt kérdés

Elvileg ma van peteérésem,nyákom is van nem is kevés!

Tegnap együtt voltunk a párommal!!

Viszont a teszt csak halvány!

Nem értem

szept. 12. 17:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyiból elég nagy segítség az ovu teszt, ha pontos a ciklusod, hogy néhány hónap alatt kitapasztald, hogy mikor szokott lenni az ovud ténylegesen, így tudsz vele tervezni. Persze ehhez kell az is, hogy működjön, és láss pozitív csúcsot is.

Amúgy én hőmérőzéssel együtt használtam 3 hónapig, 4. hónapban nem figyeltem rá, csak tudtam, hogy mikor várható, és abban hónapban sikerült is.

szept. 12. 21:52
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A saját test működésének megismerésére is szuperül alkalmas. Pl attól, mert napra pontos az ember ciklusa, még nem biztos, hogy ovulál is. Nekem pl szabályos hőgörbém volt, napra pontos ciklusokkal, mégis csak uh-n derült ki, hogy nincs is peteérésem. Később lh teszt is igazolta.

Illetve már szülés után is használtam pár év múlva, mikor szerettünk volna még egy babát. Ott is volt olyan ciklus amiben nem volt ovum...az lh teszt végig pozitív közeli volt, ami furcsa volt...késett is két hetet a mensim...nem volt ovum abban a ciklusban. Szóval erre is jó, hogy tudd pl az a ciklus ovumentes és nem kell stresszelni, hogy huh miért késik a mensi és negatív a hcg teszt. Mert tudja az ember lánya, hogy ebben a ciklusban nincs remény.

Illetve akinek pl nem napra pontos ciklusai vannak, pl néha 28 néha 33 annak arra is jó, hogy 1 nap eltéréssel tudja, mikor fog megjönni a havija, mert pozitív lh teszt esetén az esetek 99%-ban napra ppontosan érkezik utána a mensi. Ugye 12-16 nap lehet a luteális szakasz, ami az ovutól eltelt napok száma mensiig. Ez mindenkinek egyéni, de egyénileg állandó. Akinek pl 13 napos, annak sose lesz 15 vagy 16 napos. Maximum 1 nap eltérés lehet, ami attól függ mikorra esik a tüszőrepedés...reggel vagy este...

És lehet hasznos akkor is, ha egy pár olyan időszakon megy át, hogy pl kis korkülönbséggel babát szeretne újra, de az első kicsi miatt hullák, és nem szexelnek minden nap, csak amikor épp nyugodtabb nap van...pl ilyenkor meglehet egyezni, hogy azon az egy bizonyos napon akkor is legyen együttlét, ha nagyon fáradtak.

Szóval elég sok mindent meg lehet tudni. Sajnos nagyon sok nő nincs tisztában a saját testével, a ciklusával. Sokan azt se tudják mi az, hogy ciklus, ovu, stb. és pl természetesnek veszik, hogy nekik csak 50+ napra jön a havi...milyen jó, hogy ritkán véreznek....majd jön a fekete leves mikor nem sikerül a baba.... még babatervezés előtt rendbe kell rakni az ilyen hosszú ciklus, vagy legalábbis kezelni kell, hosz nem normális, nem egészséges ez a hossz.

szept. 13. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!