Aki a Covid oltás után lett terhes (úgy, hogy előtte nem jött össze), VAGY ikerterhes lett az oltás után: melyiket kaptátok?
Írjatok le légyszíves, hogy
1. az oltás előtt mennyi ideig próbálkoztatok?
2. melyik fajta oltást kaptátok?
3. mennyi idő telt el az oltás és a teherbeesés között?
4. egy baba lett vagy ikrek?
1. 8 évig voltam meddő, nem volt konkrét ok megállapítva
2. Pfizert, 3x
3. 5 hónap (2. beültetés lett sikeres)
4. Egy baba lett, de két blasztociszta lett beültetve.
A Friderikusz féle Karikó Katalin interjúban amúgy beszélnek is erről a témáról. Ott elmagyarázza Karikó, mi lehet az oka, hogy sokaknak az mRNS oltás után sikerült a baba.
6 évig, ebből egy lombik
3 pfizert
3. oltás utáni hónapban spontán lettem terhes
1 baba volt annyi is született, problémamentes terhességből, egészséges
2 év
Pfizer egy oltás
Abban a hónapban sikerült a terhesség. Fura volt, hogy hetekig azt hittem, hogy az oltás miatt vagyok faradekony
Oltás előtt egy hónappal kezdtünk próbálkozni
Pfizert kaptam
Oltás után egy hónappal teherbe estem
Egy gyermek lett, nem ikrek.
11 éve voltunk akkor már spontán sikertelenek -lombikból született egy kislányunk, aki 2,5 éves volt ekkortájt- összesen 12 beültetés volt a hátunk mögött, és 3 sikertelen inszem.
Az utolsó lombikunkra készültünk. Beadattam a 2 Pfizert, és 1,5 hónapra rá kezdték leállítani a petefészkeimet a stimulációhoz. Aztán itt meg is rekedtünk a folyamatban, mert nem akart megjönni a mensesem, hogy elkezdhessük a stimulációt. Csináltattak velem egy tesztet, akkor derült ki, hogy ennyi év és megpróbáltatás után spontán terhes lettem. 2,5 éves már a kisfiam.
Még két hozzám hasonlóan csodábaillő történt szintén ezekben az időkben az ismerősi körömben. Sortársakként ismerkedtünk meg, abban az intézetben, ahol lombikoztunk.
Egyikőjük már közel 20! éve szeretett volna babát. A lombikkal sem szültett gyermekük, feladták. Az oltás utáni ciklusban lett spontán terhes. 5 nap van a gyermekeink között...
Másikójuk már mindent megpróbált. Az összes lombik lehetőséget kihasználták, külföldön petesejt donorral is volt még 2 beültetésük, mivel a kezeléseket úgy fejezte be itthon, hogy már nem lehet tőle petesejtet kinyerni, teljesen kimerültek a petefészkei. A donoros beültetések sem tapadtak meg; feladták.
Aztán úgy a 30. hétben lehettem, amikor kitettem egy pocakos képet magamról a fb-ra. Nagy meglepetésemre Ő is küldött nekem egy ilyet. 46 évesen szülte meg a kisfiát, 2 hónappal utánam. Sokat beszélgettünk az oltásról, mert akkoriban azt kommunikálták, hogy 3 hónapot várni kell a teherbeeséssel utána. Mindannyian a következő ciklusban terhesek lettünk, megannyi viszontagság ellenére is...
7! Ez is egy csoda. Szívből gratulálok nektek. Én tényleg azt mondom hogy írjátok a gyártónak, mert lehet egy gyógymódot fedeztek fel a covid oltassal együtt. De ha senki nem ír nekik, akkor honnan is tudnak?
UI:megyek már adatok be én is magamnak egy oltást,hátha végre nekünk is sikerül 🤞
A Pfizernél tudnak erről. De ez nem csodaszer a meddőségre, Karikó Katalin elmagyarázta az interjúban, mi a működési alapja.
1:13:40-tól kezd bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!