Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nőként honnan tájékozódtok a...

Nőként honnan tájékozódtok a női test működéséről, majd a teherbe esésről?

Figyelt kérdés

Ha a középiskolai biológia órákat nem számítjuk.

Könyvekből? Neten cikkekből, blogokból? Videókból? Nőgyógyásztól? Barátnőktől? Női rokonoktól?

Igen, a sok „lehetek terhes???” kérdés, és az azokra adott válaszok gondolkodtattak el.

Én huszonévesen tájékozódtam netről, mert akkor tettem le az évek óta szedett fogamzásgátlót, és terveztem a gyerekvállalást pár év múlva.

Ciki, nem ciki, ekkor olvastam rengeteg mindenről, amit a biosz óta elfelejtettem, vagy ott el sem hangzott, vagy anyukám nem igazán beszélt róla. Progeszteron, ösztrogén, prolaktin, follikuláris szakasz, luteális szakasz, LH teszt, hőmérőzés, termékenységtudat, termékeny ablak, beágyazódás stb.

Érdekel, mások honnan tájékozódnak.

máj. 21. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%

Egyetemet végeztem, de ezeknek a szavaknak a jelentését nem tudom igazán pontosan: " progeszteron, ösztrogén, prolaktin, follikuláris szakasz, luteális szakasz, LH teszt, hőmérőzés, termékenységtudat, termékeny ablak, beágyazódás stb."

Vagy legalábbis nem mindet tudom, a teherbeeséshez ezeket nem kell tudni, a nagy része csak annak fontos aki nehezen esik teherbe. Mindenféle komolyabb tudás nélkül is tudtam, hogyan lehetek terhes és mikortól mutatja a teszt ha az vagyok. Sőt a kettő csíkot is képes voltam egyedül értelmezni, van benne használati utasítás. Szerintem sokan csak unatkoznak azért kérdeznek meg alap dolgokat. Vagy 13 évesek és még nem volt meg a nyolcadikos biosz.

máj. 21. 18:46
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Biológia órán emlékezetem szerint csak a legalapvetőbb dolgokról volt szó.

Amikor először lett barátom, akkor azért az alap dolgokkal tisztában voltam (ciklus, kb.mikor van legnagyobb esély teherbe esni, fogamzásgátlás), mondjuk ez nálam elég későn volt. Neten azért olvasgattam párszor.

Ilyen mélységben,amiket írsz, csak akkor tájékozódtam komolyabban, amikor nem akart jönni a baba. Főleg netes cikkekből, videókból.

máj. 21. 19:45
 13/13 anonim ***** válasza:
89%
Mami védőnő volt. Halomban álltak a felvilágosító előadások során használt könyvek, sokszor megbeszéltük, hogy mi történt egy-egy osztálynál. Nem volt tabu, bármit kérdezhettünk, mindig válaszolt.
máj. 21. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!